Otsime vaenukuritegude teemat selgitavate videote loojat

Eesti Inimõiguste Keskus on koos Läti ja Leedu partneritega läbi viimas projekti, mille eesmärk on mõista ja selgitada vaenukuritegude olemust ja ennetus- ning ohvriabitööd. Projekti hulka kuulub videote loomine, mis näitlikustaks vaenukuritegusid, jagaks nõu ohvritele. 

Kokku oleme projektis lubanud teha 6 videot, mis jagunevad järgmiselt:

  • 3 ühesugust videot, mis toimiksid nii Lätis, Eestis kui Leedus
  • 3×1 riigispetsiifiline video, mis annab nõu, kuhu pöörduda ja millised õigused ohvril on
  • Seega tuleks kokku teha 4 erinevat loovlahendust ja 6 teostust. Tekstiline sisu tuleb projektipartneritelt ehk teemavaldkonna ekspertidelt. 
  • 1 video pikkus on u 1:30–2:00, videod võiksid ilmselt olla animeeritud, infograafilised, et neid saaks mitmes keeles ja eri riikides kasutada. Tekst peab olema vastavalt riigile eesti/läti/leedu  keeles, vene keeles, inglise keeles.
  • 1 loovlahenduse väljatöötaja peaks osalema koos projektipartneritega Riias koosolekul (1 päev), kus koostöös pannakse paika videote stiil, üldine sisu jms. Transport ja majutus tasutakse Tellija poolt. Töökeel on inglise keel. 

Eeldatav maksumus koos kõigi maksudega: 15240 eur.

Ajaraam:

  • sept/okt: koosolek
  • okt-nov: meie sisend tekstideks
  • nov-jaan: teostus
  • veebr: valmis

Näitena palume luua loovlahenduse (võib olla ka storyboard, ei pea olema valmis videolahendus) illustreerimaks ja selgitamaks järgmist statistikat: 

LGBTI-phobic hate crime and hate speech is violence and speech and/or aggression towards LGBTI people due to their actual or perceived sexual orientation, gender identity and/or sex characteristics. It includes homophobic and transphobic hate crime and hate speech.

LGBTI people fear violence and hate everywhere in Europe. More than 1 of 4 LGBTI individuals has either experienced physical/sexual violence or threats within the last 5 years, according to the 2012 survey conducted by the Fundamental Rights Agency (FRA).

There is a serious lack of systematic monitoring, documenting and data collection of hate and violence against LGBTI people. Nevertheless, the FRA’s first ever LGBT survey conducted in 2012 confirmed the universal nature of this problem:

• 26% of LGBT people who answered the survey had been attacked or threatened with violence in the last five years.

• 66% of respondents across all EU Member States were scared of holding hands in public with a same-sex partner.

• For gay and bisexual men respondents the figure was about 75%.

(allikas: https://www.ilga-europe.org/what-we-do/our-advocacy-work/hate-crime-hate-speech)

 

Pakkumist hindame järgmiste kriteeriumide järgi:

60% loovlahendus

40% hind

Ootame pakkumist 6. septembriks.

 

Kõik küsimused ja pakkumine edastada liina.rajaveer@humanrights.ee.

 

Projekti kaasrahastab Euroopa Liit õiguste, võrdõiguslikkuse ja kodakondsuse programmi (2014–2020) kaudu.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vaenukone #vaenukuriteod
Ostukorv