#väärimeparemat – vaenukõne vähendamise kampaania EL valimistel

Mai algusest kuni Euroopa parlamendi valimisteni 24.–26. mail leiab aset üleeuroopaline kampaania #WeDeserveBetter ehk #väärimeparemat, mida veavad eest valitsusvälised kodanikuorganisatsioonid.

Kampaania eesmärk on edendada digitaalset empaatiat ja tuletada meelde sallivust ja austust nii aruteludes-debattides kui ka avalikes arvamusavaldustes. Kampaania tõstab teadlikkust vaenukõne normaliseerimisest avalikus ja poliitilises diskursuses. Vaenukõne pärsib ja raskendab kriitilisi arutelusid ning takistab nende gruppide ja inimeste osalemist, keda nähakse ühiskonnas “teisena”. Teemade läbiarutamine ühiskonnas peaks aga olema demokraatlike protsesside ja valimiste tuum.

Rohujuuretasandi kampaania eesmärk on näidata, et Euroopa kodanikud väärivad paremat debattide kvaliteeti ning paremaid argumente ilma vaenu ja valeuudiseid, -infot või vandenõuteooriaid levitamata. Hoolimata oma erinevatest poliitilistest eelistustest teame kõik, et väärime paremat, ning just seetõttu ongi ellu kutsutud käesolev kampaania: et tõsta teadlikkust ja levitada positiivsemat kõnekultuuri.

Kuidas osaleda? See on lihtne: kui nõustud meie sõnumiga, levita seda! Jaga seda Facebookis ja Instagramis, Youtube’is, Twitteris – lihtsalt lisa rahvusvaheline ingliskeelne teemaviide #WeDeserveBetter koos kohaliku #väärimeparemat teemaviitega.

Kui soovid, lisa vabalt ka midagi spetsiifilisemat: näiteks võid kasutada teemaviidet #CallOut, et pöörduda otse vaenukõne kasutajate poole, või julgusta teisi mõtlema, enne kui nad kirjutavad-postitavad, kasutades teemaviidet #ThinkBeforeYouType. Loomulikult võid ka lihtsalt jagada oma mõtteid sellest, miks antud teema sulle oluline on.

Mida rohkem meid on, seda kõlavam on meie hääl! Seisame koos sallivate ja austavate väärtuste eest avalikus ruumis ja diskursuses! Jaga meie postitusi Facebookis ja Instagramis ning jälgi neid kanaleid, kuna lähinädalatel jagame kampaania teemadel rohkem infot ja materjale!

Kampaaniat veab eest CEJI – A Jewish Contribution to an Inclusive Europe. Loe kampaania ja kampaaniaga liitumise kohta lähemalt CEJI veebist.

Kuna oled siin...

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Anneta, sest just praegu on kriitiline aeg, mil toetust eriti vaja. Seisa oma annetusega meiega inimõiguste eest. Selle eest, et eelarvamuste tõttu ei pärsitaks kultuurisündmusi nagu Rakvere filmifestival Festheart. Selle eest, et Eestis saaksid elamisloa Eesti inimeste samast soost elukaaslased ja et kooseluseadust saaks kasutada ka tegelikult. Selle eest, et puuetega inimesed saaksid takistusteta ühiskonda panustada.

Ühiselt panustades oleme tugevamad.

Annetan
#inimoigused #vaenukone