Edukas aasta 2018 numbrites

Aasta 2018 oli Eesti Inimõiguste Keskusele senini edukaim aasta: kunagi varem pole me tegelenud niivõrd mitmete teemadega, kogunud nii suurel hulgal toetajate annetusi või kaasanud nii palju inimesi mitmekesisuse päeva tähistamisega. Lõime numbrid kokku, et aastat illustreerida.

   

Viisime läbi 6 uuringut vähemuste õiguste, diskrimineerimise ja kuriteoohvrite õiguste teemadel. Inimõiguste giidi lisandus 2 uut peatükki vanglate ja õiglase kohtumenetluse teemadel.

Nõustasime 96 varjupaigataotlejat ja rahvusvahelise kaitse saajat juriidiliste küsimuste alal, neist 15 strateegilist kaasust jõudsid meie abiga kohtusse.

Võrdse kohtlemise valdkonnas tegelesime tänu annetajatele 7 strateegilise kaasusega, millest enamik jõudis eduka lahenduseni.

Korraldasime 17 seminari ja väiksemat üritust ja 1 konverentsi, kus osales kokku 328 inimest. Viisime oma meeskonnale ja saadikutele aasta jooksul läbi 9 koolitust.

Esimest korda sai 17 ettevõtet märtsis mitmekesise töökoha märgise “Austame erinevusi”, mida keskus annab välja koostöös Sotsiaalministeeriumiga. Mitmekesisuse kokkuleppega on liitunud juba üle 100 organisatsiooni.

Mitmekesisuse päeva tähistas 30 erinevat organisatsiooni 100 erinevas kohas üle Eesti ja esimest korda osalesid mitmekesisuse päeval toidukohad – mitmekesisemat menüüd sai proovida tervelt 55 eri kohas!

Meie töötajad käisid kokku 25 välislähetusel, et kohtuda partnerorganisatsioonidega Euroopas, koguda ja jagada uusi teadmisi.

 

Aasta jooksul oli meil käimas 12 erinevat projekti ning aasta peale keskmiselt nägi kogu selle tööga vaeva 4.6 täistöökoha jagu inimesi.

Seda kõike saime teha tänu meie toetajatele, kelle hulk kasvas 2018. aastal jõudsalt. Aitäh teile!

 

Tunned huvi inimõiguste vastu? Liitu meie uudiskirjaga!

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#keskus
Ostukorv