Meie pühadekaardi kujundas seekord kogukonnapraktikant Eliise Triin

Meie pühadetervituse juurde kujundas seekord rõõmsa visuaali kogukonnapraktikant Eliise Triin, kes on keskuses toimetanud alates novembri lõpust. Eliise Triin aitas meil saata raamatukogudesse inimõiguste aruandeid ja sisestada andmeid paberilt digivormi. Lisaks sellele pakkusime talle mõned ülesanded just teda ennast huvitavas valdkonnas ja nii saigi ta disainida meie seekordse pühadekaardi. Küsisime talt, mis teda meie juurde tõi ja mida toob tulevik.

Millised on sinu huvid, taust?

Olen hetkel Tallinna Saksa Gümnaasiumi õpilane ning käin 12. klassis. Minu hobideks on tantsimine ja igatsorti kunstiga tegelemine. Tantsinud olen ma küll ainult paar kuud, kuid olen tegelikult tahtnud seda teha juba väiksest saati. Kunstiga ma olen tegelenud juba pikemat aega ja eriti meeldib mulle kõik sürrealistlik ja ebareaalne ning vabal ajal joonistan, maalin või tegelen digitaalse disainiga.

Kui palju sa varem vabaühendustest teadsid? Aga inimõigustest?

Teadsin isegi suhteliselt palju tänu noorte programmile “Changemakers Academy”, kust ma eelmisel aastal osa võtsin. Selle programmi kaudu sain ma palju teada üleüldse sotsiaalsetest ettevõtetest ning sain ka anda nende arengusse oma väikese panuse. Inimõigustest teadsin ma enam-vähem. Laias laastus teadsin ma, mis on inimõigused ja seda, et kõik inimesed on võrdsed.

Miks sa otsustasid just Inimõiguste Keskusesse kogukonnapraktikale tulla?

Tundsin, et äkki saaksin ma näha seda organisatsiooni, mis tegeleb inimõiguste probleemidega Eestis. Inimesed tundusid avatud ning sõbralikud ja siis mõtlesingi, et miks mitte.

Mis oli sinu jaoks praktika juures kõige huvitavam? Mida sa õppisid või teada said?

Võib-olla oli kõige huvitavam just see keskkond ning inimesed, kes võtsid mind väga hästi vastu. Õppisin, mis muredega helistavad inimesed inimõiguste keskusesse, mida oli kusjuures väga huvitav teada saada, ning arendasin ka enda visuaalse disainimise oskust.

Eliise Triinu kujundatud pühadekaart, mis on inspireeritud erinevate inimeste rahulikust koosolust, kokkuhoidmisest ja mõistmisest.

Millised on sinu tulevikuplaanid?

Hetkel soovin lõpetada gümnaasiumi heade hinnetega ning riigieksamid teha headele punktidele. Hiljem sooviksin ma arendada ennast, õppides moodi ja ärindust, sest need kaks valdkonda huvitavad mind väga. Sooviksin ka tegeleda palju keeltega, sest olen õppinud päris kaua saksa ja inglise keelt ning neid oskusi ei tohi käest lasta.

 

Kogukonnapraktika on koolide ja vabaühenduste koostööprogramm, mille käigus gümnaasiumiõpilased lähevad ühiskonnaõpetuse aine raames mõnda vabaühendusse kümnetunnisele praktikale. Uued oskused, teadmised ja hoiakud aitavad noorel kasvada aktiivseks ühiskonnas osalejaks.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#inimoigused-eestis #keskus #vabatahtlikud
Ostukorv