Inimõiguste saadikute programm alustas!

Eelmise nädala kolmapäeva õhtupoolikul said esmakordselt kokku kõik Eesti Inimõiguste Keskuse inimõiguste saadikute pilootprogrammis osalejad. Lisaks omavahelisele tutvumisele tehti tutvust ka inimõiguste keskuse tiimiga.

Inimõiguste saadikute pilootprogramm sisaldab erinevaid inimõiguste valdkondi puudutavaid koolitusi ning samuti koolitust kommunikatsioonist. Programmi lõpus kasutavad saadikud oma teadmisi ja oskusi inimõiguste teemaliste ürituste organiseerimiseks. Pilootprogrammi käigus koolitatakse välja kuus saadikut, kes poole aasta jooksul elavad sisse Inimõiguste keskuse tegevustesse ja inimõiguste valdkonda Eestis. Eduka pilootperioodi järel jätkab keskus tuleval aastal saadikute programmiga, keskendudes tegevustele kohalikul tasandil.

“Inimõiguste saadikute programm on oluline samm keskuse töös, see on olnud meie unistus algusest peale. Meie eesmärgiks on luua inimõigusliikumist ja kaasata toetajaid. Saadikud aitavad meil seda eesmärki ellu viia,” sõnas kohtumisel keskuse juhataja Kari Käsper.

Programmis osalejad on väga erineva tausta ja kogemustega, kuid neid ühendab siiras ja aktiivne huvi inimõiguste vastu ning tahe midagi ära teha. Tore on näha, et kõik tulevased saadikud on innukad keskuse tegevustes kaasa lööma ning tahavad olla koos keskusega Eesti inimõigusliikumise eestvedajad rohujuuretasandil.

Programmi üks eestvedajaid Liina Rajaveer selgitas, et ka saadikutelt saadav sisend on keskuse töös märkimisväärse kaaluga. “Inimõiguste saadikud on ühest küljest keskuse esindajad kogukondades, kuid pakuvad ka meie tegevusele pilku väljastpoolt. See aitab meil inimõigusi inimestele lähemale tuua ja tagada selle, et riik austaks kõigi Eesti inimeste põhiõiguseid.”

Inimõiguste saadikud on uus programm, mille raames Eesti Inimõiguste Keskus otsib kogukondadest üle Eesti inimesi, kes tahavad kodu lähedal, töökohas või koolis inimõigusi edendada.

Inimõiguste saadikud on inimesed, kes hoolivad oma kogukonna turvatundest ning austavad iga inimese võrdset inimväärikust. Saadikud jagavad infot inimõiguste kohta ja korraldavad temaatilisi üritusi ning hoiavad EIK tiimi kursis kogukonna inimeste inimõigusi puudutavate murede ja rõõmude, väljakutsete ja võimalustega.

Saadikute pilootprogramm kestab 2018. aasta lõpuni, eduka prooviperioodi korral jätkatakse tegevustega 2019. aastal.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#erinevus-rikastab #inimoigused-eestis #keskus #mitmekesisus #sooline-vordoiguslikkus #vordne-kohtlemine
Ostukorv