Ära vaata mööda!

Eesti Inimõiguste Keskuse annetuskampaania kutsub liituma inimõigusliikumisega, sest just nüüd on õige aeg mõjutada seda, milline on Eesti järgmistel aastakümnetel.

„Elame ebakindlal muutuste ajal, mil tehtud valikud jäävad mõjutama meie arengut veel kaua,“ ütles Eesti Inimõiguste Keskuse asutaja ja juhataja Kari Käsper. „Ärme vaata mööda, kui võõravaen muutub üha tavalisemaks, privaatsus on ohus ning sagedasemad on rünnakud vaba ja sõltumatu ajakirjanduse, õigusriigi ja inimõiguste vastu!“

Eesti Inimõiguste Keskuse annetuskampaania on osa tegevustest, mille eesmärk on püsiannetajate abil ehitada jätkusuutlik vundament inimõigusorganisatsiooni edasistele tegevustele. Praegu on püsiannetajaid 34 ja tegutsetud on peamiselt projektitoetustest. Püsiannetused annaksid kindluse EIKil sekkuda inimõiguste kaitseks kiiresti ja tõhusalt seal, kus seda kõige rohkem vaja on.

„Kui me vaatame tagasi viimase 27 aasta jooksul saavutatule ning mõtleme, kust Eesti Vabariik alguse sai, on taasiseseisvumist tähistades oluline mõelda ka tulevikule – kuidas me oma vabadust, inimõigusi ja demokraatiat hoiame,“ selgitas Eesti Inimõiguste Keskuse annetuskampaania juht Liina Rajaveer.

Annetuskampaania annab Eesti inimestele võimaluse aidata kaasa igaühe inimväärikust ja inimõigusi austava Eesti kujundamisel. Liitudes inimõiguste keskuse püsiannetajatega või tehes ühekordse annetuse saab toetaja tagada sõltumatu inimõigusorganisatsiooni kestmist ja arengut. Kampaaniaga kogutud raha kasutatakse muuhulgas üürikulude katmiseks, juriidiliseks hagelemiseks ja teavitustööks.

„Kui täna lükkame inimõiguste toetamise edasi, siis võime leida ennast mõne aasta pärast olukorras, kus meie enda õigused on ohus ning saavutatu tagasi pööratud,“ lisas Eesti Inimõiguste Keskuse tegevjuht Egert Rünne.

Eesti Inimõiguste Keskus (EIK) on sõltumatu valitsusväline inimõigusorganisatsioon, mille missioon on luua koos toetajatega iga inimese inimõigusi austav Eesti. EIK korraldab oma tegevust vastavalt ühiskondlikele vajadustele, tegevuste fookuses on võrdne kohtlemine ja mitmekesisuse edendamine, varjupaigataotlejate ja pagulaste inimõigused. EIK on ÜRO pagulasameti UNHCR partner Eestis ja Eesti Mitmekesisuse Kokkuleppe koordinaator. Keskus jälgib üldist inimõiguste olukorda Eestis ja on 2007. aastast alates avaldanud aruannet inimõiguste olukorrast.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#annetused #keskus
Ostukorv