Kutsu kultuuriseltsid mitmekesisuse päeval külla

Kultuuriseltsid lähevad tööandjatele mitmekesisuse päeval külla

19. aprillil tähistab Eesti mitmekesisuse päeva. Meie Eesti on huvitav ja mitmekülgne. Inimeste mitmekesisust austavas riigis on hea elada igal inimesel, sellises riigis edeneb ettevõtlus, turism ja kultuur.  Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed koostöös kultuurministeeriumi ja päeva peakorraldaja, Eesti Inimõiguste Keskusega kutsub üles Eesti tööandjaid kõigist sektoritest kutsuma 19. aprillil külla rahvusvähemuste kultuuriseltse.

Mitmekesisuse päeva eesmärk on märgata ja väärtustada iga inimese tähtsust ja erakordsust nii ettevõtetes ja organisatsioonides kui ühiskonnas laiemalt. Mitmekesisuse päev aitab kaasa kõiki inimesi austava Eesti kujunemisele. Sellel päeval on kaasa lööma ja üritusi korraldama odatud kõik Eesti ettevõtted ja organisatsioonid. Tööandjad kannavad olulist rolli võrdse kohtlemise põhimõtete eest seismisel, viies neid väärtusi kandvad sõnumid oma töötajate, klientide ja koostööpartneriteni. “Sidusa ning turvalisema Eesti poole liikumisel on oluline kõigi ühiskonna liikmete panus. Mida paremini tunneme, märkame ja tunnustame Eestis elavaid ja tegutsevad erinevaid rahvusgruppe, seda rikkam, innovaatilisem ja jätkusuutlikum on meie riik“, lisab kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Piret Hartman.

Üheks mitmekesisuse osaks on kultuuriline rikkus, 2011. aasta rahvaloenduse tulemuste põhjal elab Eestis 180 rahvuse esindajaid. Rahvusvähemuste kultuuriseltsid tutvustavad oma kultuuri läbi rahvusliku muusika, tantsu, kunsti või kirjanduse, tegelevad rahvusliku käsitöö või kunstiringide korraldamisega. Kõiki neid oskusi ja teadmisi on valmis seltsid mitmekesisuse päeval ettevõtetes ja organisatsioonides tutvustama. Soovite ehk kolleegidega õppida valmistama Korea porgandisalatit või näiteks maalida Ukraina puulusikaid?

Küllakutse soovid ja lisainfo:
Kristina Pirgop
partnerlussuhete valdkonnajuht
Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed
Kristina.pirgop@meis.ee


NB! Olenevalt küllakutse iseloomust, ajakulust või materjalide vajadusest võib esineda küllakutsumisega seoses kulusid, lisainfo Kristina Pirgopilt.

Lisainfot mitmekesisuse päeva kohta leiad Eesti Inimõiguste Keskuse kodulehelt: https://humanrights.ee/teemad/mitmekesisus-ja-kaasatus/mitmekesisuse-paev/

Po-Russki: https://humanrights.ee/ru/2017/03/mnogoobrazija/

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
Ostukorv