Mitmekesisuse kokkuleppel viis uut liiget

Mitmekesisuse kokkuleppe allkirjastasid viis uut liiget. Uued liitujad on rõivabränd Reet Aus (Aus Design OÜ), If P&C Insurance AS, Vabaühenduste liit EMSL, Ericsson Eesti AS Tallinna tehas  ja Cash On Go Ltd. Mitmekesisuse kokkulepe on vabatahtlik kokkulepe, millega liitudes kinnitab ettevõte või organisatsioon, et hindab mitmekesisuse ja võrdse kohtlemise põhimõtteid nii oma töötajate, klientide kui koostööpartnerite seas.

Ericsson Eesti AS Tallinna tehase personalijuht Katri Kuuse tõdes kokkulepet allkirjastades, et Eestis on oluline tegeleda mitmekesisuse ja sallivuse teemadega. Ta lisas, et Ericsson on globaalne ettevõte rahvusvahelise töötajaskonnaga ning seetõttu on mitmekesisus ettevõtte loomulik osa. Ericsson Eesti Tallinna tehas toodab kõrgtehnoloogiliste seadmete abil sidevõrgu tugijaamu, mis teevad võimalikuks tipptasemel andmeside edastuse maailmas.

Eetilise moe rõivabrändi Reet Aus partner ja tegevjuht Marko Kiisa sõnas, et hea ettevõtte on eetiline ettevõte ning me peaksime senisest enam teadvustama seda, milline potentsiaal läheb raisku olles meestekeskne ühiskond. Eesti ühiskonnas oleks justkui mehed ja mitte-mehed ehk kõik ülejäänud ning meil ei ole veel soolist võrdõiguslikkust

Cash On Go  asutaja ja tegevjuht Kristjan Novitski tõdes, et nende jaoks on mitmekesisus loomulik ja igapäevane nähtus, ilma milleta ei kujuta edukat äritegemist ettegi. Cash On Go on tarbijakrediidiettevõte, kes pakub kaasaegseid kõrgtehnoloogilisi finantslahendusi rõhuasetusega mobiilsetele tehnoloogiatele.

Kindlustusseltsi If P&C Insurance AS juhatuse liige Tiit Kolde ütles, et iga inimene on unikaalne ja sellest lähtuvalt nad ka oma töötajaid väärtustavad. Ta lisas, et mitmekesisuse teemas on oluline ka äriline pool ning tõdes oma kõne lõpetuseks, et ksenofoobia on nähtus, mida me ei peaks ettevõtjate ja ühiskonnana aktsepteerima.

Vabaühenduste liit EMSL esindab üle saja kolmanda sektori organisatsiooni ja liidu juhataja Maris Jõgeva ütles, et mitmekesisuse ja võrdse kohtlemise väärtused on neile olulised nii tööandja kui esindusorganisatsiooni seisukohast.

Kokkuleppega liitunud organisatsioonid moodustavad kogukonna, et ühiselt jagada kogemusi ning edendada mitmekesisuse ja võrdse kohtlemise teemat nii enda organisatsioonis kui ühiskonnas laiemalt. Kokkuleppe võrgustiku tegevusi koordineerib Eesti Inimõiguste Keskus, samasugused kokkulepped on loodud enamikes Euroopa riikides ja Eesti kokkulepe on üle-euroopalise kokkulepete platvormi liige.

Klõpsa fotodele, et avada galerii. Fotode autor: Viktorija Vysockaja

#mitmekesisus