Euroopa mitmekesisuse kokkulepped kogunesid Helsingis

Euroopa Komisjoni poolt oli kokkuleppeid tervitama tulnud Salla Saastamoinen, kes vastutab õigusküsimuste peadirektoraadis võrdse kohtlemise teema eest. Muuhulgas sõnas ta, et üha enam tuleb Euroopas hinnata ettevõtete vabatahtlikke samme, et tagada tööturul kõigile võrdsed võimalused ja edendada mitmekesisust.

Helsingis olid kohal kokkulepped enamikest Euroopa Liidu liikmesriikidest ning paljude jaoks oli aasta algus olnud aktiivne ja sisukas, kõikides kokkulepetes on oluliselt kasvanud liitunud ettevõtete ja organisatsioonide arv. Paljud maad olid suve alguses korraldanud oma mitmekesisuse päevasid, nii näiteks toimus sel puhul üle Saksamaa ligi 600 erinevat üritust ning Austrias said inimesed mitmekesisuse päeval sõita Viini kesklinnas vaaterattaga, mille gondlites võis leida infot mitmekesisuse temaatika kohta. Taani mitmekesisuse kokkulepe ületas hiljuti aga ammuloodetud 700 liikme piiri ning Soome kokkulepe on aasta esimesel poolel panustanud palju uuendatud võrdse kohtlemise seaduse tutvustamisele ettevõtetele. Nimetatud seadusemuudatus toob Soome tööandjatele kaasa kohustuse koostada plaani, kuidas enda ettevõttes või organisatsioonis mitmekesisust ja võrdset kohtlemist edendada. Selline nõue kehtib kõigile tööandjatele, olenemata sektorist (sh. näiteks ka koolid), kus on tööl vähemalt 30 inimest. Tutvustasime kogunemisel omalt poolt meie mitmekesisuse päeva edulugu ning õppereise Taani ja Rootsi.

Lisaks otsustati kohtumisel, et sügisel Luksemburgis toimuval Euroopa Liidu kõrgetasemelisel mitmekesise teemalisel kogunemisel võetakse eraldi luubi alla, kuidas saaksid kohalikud omavalitsused senisest enam panustada mitmekesisuse ja võrdse kohtlemise teemade edendamisse. Samuti avaldati soovi tõsta fookusesse mitmekesisusese teema kodanikuhariduslik aspekt, ehk kuidas rääkida teemast rohkem ühiskonnale, kuidas ületada eelarvamusi ning kaasata enam partnereid väljaspool mugavustsooni.

Kelly Grossthal

Lisainfot leiab:

Austria mitmekesisuse päeva ratas
Austria mitmekesisuse päeva sümbol: mitmekesisuse ratas
salla
Salla Saastamoinen tervitab osalejaid Euroopa Komisjoni nimel

 

 

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus
Ostukorv