Mitmekesisuse kokkulepe kutsub õppevisiidile Taani!

Kuupäevad: 27.04-29.04

Sihtgrupid: mitmekesisuse kokkuleppe liikmed, maakondlike arenduskeskuste ettevõtluskonsultandid, mitmekesisuse nõustajad, teised ettevõtete ja organisatsioonide arengunõustamisega tegelevad spetsialistid.

Kulud: osalustasu ei ole, projekt „Erinevus rikastab“ hüvitab lennupiletid, rongipiletid Kopenhaagen-Odense-Kopenhaagen, ööbimise (eraldi tubades, hommikusöögiga) Odenses ja Kopenhaagenis

Eesmärk: tutvustada Taani mitmekülgset kogemust mitmekesisuse valdkonnas, anda ülevaade nii ettevõtete, kohaliku omavalitsuse kui riikliku tasandi tegemistest ning pakkuda reaalseid ideid mitmekesisuse ja äriedu seoste teemal nii ettevõtetele kui ettevõtlusnõustajatele. Eestis on veel mitmekesisuse juhtimine uus teema ja seega ka palju kasutamata potentsiaali!

Programm: Külastame erinevaid ettevõtteid Odense linnas ja Kopenhaagenis, kes tegelevad ühel või teisel viisil mitmekesisuse juhtimise teemadega oma organisatsioonis. Samuti külastame nii piirkondlikku mitmekesisuse kokkulepet Odenses, kes pakub muuhulgas ka mitmekesisuse alast nõustamisteenust ettevõtetele, ning samuti Kopenhaagenis paiknevat riiklikku mitmekesisuse kokkulepet, kus samuti nõustatakse ettevõtteid mitmekesisuse ja ettevõtluse seoste teemal.  Täpsem päevakava saadetakse osalejatele meilile.

Osalemistingimused: Saada oma CV (vabas vormis) ja kompaktne motivatsioonikiri (kuni 1300 tähemärki, koos tühikutega) hiljemalt 17.04 kl 10.00 e-mailile: kelly@erinevusrikastab.ee, kõigile  soovijatele vastatakse samal päeval. VABANDAME! Seoses suure hulga kandidaatidega anname vastuse 20. aprilli pealelõunal.

Lühike infosõnastik:

Mitmekesisusest rääkimisel on inglise keeles kasutusel sõna diversity. Kasutatakse ka väljendeid “mitmekesisuse edendamine” ja “mitmekesisuse juhtimine“ (diversity management), „mitmekesisuse teekond” (diversity journey), “võrdsus ja mitmekesisus” (equality and diversity) või “mitmekesisus ja kaasamine” (diversity and inclusion).

Mitmekesisus – inimeste haridustee, töökogemus, rahvus, sugu, vanus ja muud erisused, mis annavad igaühele meist unikaalse elukogemuse ja võimaluse panustada. Mitmekesisuse väärtustamise osaks töökeskkonnas on ka võrdse kohtlemise põhimõtete austamine.

Võrdne kohtlemine – põhimõte, et inimest ei diskrimineerita mingi talle omistatud tunnuse alusel.

Eesti mitmekesisuse kokkulepe – on erinevaid ettevõtteid ja avaliku sektori organisatsioone koondav võrgustik, mille liikmete jaoks on mitmekesisuse ja võrdse kohtlemise põhimõtted väärtuslikud nii tööandjana kui teenusepakkujana. Tegutseb projekti „Erinevus rikastab“ raames.

Erinevus rikastab projekt – alates 2010. aastast Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituudi poolt ja koostöös Eesti Inimõiguste Keskusega läbi viidav projekt, mille eesmärgiks on edendada võrdse kohtlemise teemavaldkonda Eestis. Projekti rahastavad Euroopa Liidu Progress programm ja sotsiaalministeerium.

 

Lisainfo:

Kelly Grossthal
Mitmekesisuse kokkulepe/ Estonian Diversity Charter

kelly@erinevusrikastab.ee
www.austameerinevusi.ee

 

 

 

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus
Ostukorv