Eesti ettevõtted ja organisatsioonid ühinevad mitmekesisuse kokkuleppega juba kolmandat korda

09. detsembril liituvad 21 Eesti ettevõtet ja avaliku sektori organisatsiooni Eesti mitmekesisuse kokkuleppega, et edendada oma organisatsioonis mitmekesisust ja võrdset kohtlemist. Varasemal kahel aastal on kokkuleppega liitunud 32 ettevõtet. Selle aasta pidulik allkirjastamisüritus toimub kokkuleppega ühinevas Nordic Hotel Forumis.

Kell 13.00 alustatakse seminariga, kus esineb tunnustatud majanduspsühholoogia professor Matthias Spörrle, kelle üheks uurimisvaldkonnaks on eelarvamused, nende mõju ettevõtete edukusele, otsustusprotsessidele, organisatsioonide arengule, töötajate hindamisele ja edutamisele ning värbamisprotsessidele. Kell 15.00 annavad selle aasta kokkuleppele oma allkirja uued liitujad.

Mitmekesisuse kokkuleppega liituvad sel aastal: Eesti Energia, L’Oréal Baltics, Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus, ISS Eesti, Nordic Hotels, Ticketpro Baltics, Eesti Keele Instituut, Õigusnõu OÜ, Nordea Kontserdimaja, Sõsar, éolane Tallinn, Club Hollywood, DPD Eesti, Eesti Töötukassa, Eesti Juristide Liit, Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE, Transcom Eesti, Sotsiaalkindlustusamet, Pille Lille Muusikute Fond, Claudius Õigusbüroo, Sokos Hotels Tallinn.

Projektijuht Kari Käsperi sõnul aitab mitmekesisus ettevõtel ja organisatsioonidel oma missiooni paremini täita: “Ühiskonna koosseisu parem peegeldamine oma töötajaskonnas aitab ettevõtetel olla konkurentsivõimelisem, avaliku sektori puhul on aitab see kujundada paremaid poliitikaid ning pakkuda avalikke teenuseid kvaliteetsemal viisil.”

Kokkuleppe koordinaator Kelly Grossthal tõdeb, et kokkuleppega juba liitunud ja sel aastal liituvad ettevõtted on väga erilised. „Kokkuleppe liikmete jaoks on nende inimesed eriline väärtus ja tööandjana hinnatakse töötajaid nende oskuste ja kvalifikatsiooni järgi. Sellise tööandja juures annab aga iga inimene heameelega oma parima panuse.“

Eelnevatel aastatel on kokkuleppega liitunud: AASK Consult, Absolute Recruitment, Babyland, Baltic Relocation Services, Cherry.ee, Concordia advokaadibüroo, Edelweg, Eesti Rahvusvaheline Kool, Kontuur Leo Burnett, MTÜ Looduselust, Manpower Eesti, Microsoft Eesti, Novartis Eesti, Scandic Hotels Eesti, Skanska EMV, Swedbank, Kaubamaja AS, Etnoweb, ETS Logistika, Kaminapuud OÜ, Kõue Mõis, Mamo Food OÜ, Proekspert, Rehviparadiis, Salmo, Selver AS, Sushimon, Suurbritannia Suursaatkond, Tallinna Teletorn, Tanel Melk & Partners Law Firm ning Tieto Estonia AS.

Mitmekesisuse kokkulepe on vabatahtlik kokkulepe, millega liitudes kinnitab ettevõte või avaliku sektori organisatsioon, et hindab mitmekesisuse ja võrdse kohtlemise põhimõtteid nii oma töötajate, klientide kui koostööpartnerite seas.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus
Ostukorv