Garage 48 Enable keskendus puuetega inimeste vajadustele

Nädalavahetusel toimus Tallinnas järjekordne Garage48 üritus, mis seekord keskendus puuetega inimeste vajadustele. Reedel esitasid visionäärid 23 ideed, millest 10 kogusid arendajatest, turundajatest, disaineritest, projektijuhtidest, inimõiguslastest, sotsiaaltöötajatest ja teistest nupukatest tegelastest koosneva meeskonna kokku. Järgnes 48 tundi intensiivset tööd. Kõik selle nimel, et pühapäeval valmis toodet või prototüüpi esitleda ning peale suurte tööviljade ka võit ehk 2000 eurot auhinnatasu koju tuua.

Nagu võistlusel ikka, kuulutati välja ka parimaid erinevates kategooriates. Publiku lemmikuks sai veebiplatvorm Helpific, mis ühendab vabatahtliku ja puudega inimese, kes vajab tema abi, kogudes pea 1000 fänni Facebook’i lehel 48 tunni jooksul. Microsoft pani välja eriauhinna rakendusele Disabled Friendy, mis võimaldab kasutajatel hinnata kohti selle põhjal, kuivõrd ligipääsetavad nad on puuetega inimestele.

Esimest korda jagati kõige inspireerivama inimese auhind, mille andis üle inimõiguste keskuse juhataja Kari Käsper. Tunnustuse sai Jakob Rosin, kes on sünnist saati olnud pime, kuid pole sellel end kunagi takistada lasknud. Teise koha auhind läks rakendusele SmileMeBack, mille eesmärk on aidata autistlikel inimestele ümbritsevat maailma paremini mõista. Võitjaks aga osutus füsioterapeutide ja arstide tööd hõlbustav tööriist ATAT, mis aitab leida patsiendile parima turul pakutava abitoote (ratastoolist tehiskehaosadeni).

Ürituse korraldaja Maarika Susi sõnul oli seekordne Garage48 kõige positiivsema energiaga üritus, mida ta oma korraldusajaloos näinud on. Nagu hõikas e-residentsusele viidates välja invaparkimisrakenduse Enablefy meeskond: muudkem Eesti ligipääsetavaks mitte ainult pilves, vaid ka maa peal!

Ürituse korraldasid Garage48 ja projekt Erinevus rikastab, koostöös Sotsiaalministeeriumiga.

Vaata ürituse videot siit: http://vimeo.com/113209870

Lisainfot loe siit: http://garage48.org/blogger/winners-of-the-garage48-enable-tallinn-2014-atat-disabled-friendly-helpific-smilemeback

Kadri Sikk

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv