Liitu ettevõtete ja organisatsioonide võrgustikuga, kes peavad oma töötajaid kõige olulisemaks

Mitmekesisuse kokkulepe on vabatahtlik kokkulepe, millega liitudes kinnitab ettevõte või avaliku sektori organisatsioon, et hindab mitmekesisuse põhimõtteid nii oma töötajate kui klientide seas ning kohtleb neid võrdselt. Tegu on väärtuspõhise kokkuleppega, mis pakub liitujatele palju võimalusi saada uut infot ja teadmisi (seminarid, õppevisiidid, konverentsid) ning kõik see on liitunutele tasuta.

Mitmekesisus tähendab siinkohal mõistena nii seda mitmekesisust, mida me kõik kanname endas inimestena (erinev kultuuritaust, nais-ja meessugu, erinevad vanused, puue jne), aga ka erinevaid personalistrateegiad (värbamine erineva taustaga inimeste seast, töö-ja pereelu ühildamine)  ning lisaks ka nende erinevuste heas mõttes ärakasutamist, et luua edukas, innovaatiline ja mitmekesine töökeskkond. Mitmekesisus on lähedalt seotud ka võrdse kohtlemise teemaga töökeskkonnas, ehk siis oma töötajate austamine ja nende võrdne kohtlemine. Mitmekesisuse edendamine on seega omamoodi ettevõtte sotsiaalne vastutustundlikkus, mis puudutab ettevõtte inimressurssi.

Sarnased mitmekesisuse kokkulepped on Euroopas üsna levinud ja Eesti kokkulepe kuulub ka Euroopa mitmekesisuse kokkulepete võrgustikku, lisainfot leiab: http://ec.europa.eu/justice/discrimination/diversity/diversity-charters/index_en.htm

Eesti kokkuleppel läheb juba kolmas aasta, varasemalt on tuntumatest ettevõtetest liitunud Microsoft, Kaubamaja, Skanska EMV, Swedbank, Cherry.ee, Manpower, Mamo kohvikutekett, Selver, Concordia advokaadibüroo ning mitmed teised tublid ja tunnustatud ettevõtted.

Kokkuleppe pidulik allkirjastamine toimub 9. detsembril kl 13.00-16.00 kokkuleppega liituvas Nordic Hotel Forumis. Lisaks allkirjastamisüritusele esineb ettekandega stereotüüpide teemal Saksamaa majanduspsühholoogia professor Matthias Spörrle. Täpsema päevakava avaldame peagi! Registreeruda saab üritusele siin.

Kui soovid kokkuleppe kohta lisainfot või kaalud liitumist, siis võta julgelt ühendust kokkuleppe koordinaatoriga:

Kelly Grossthal
Eesti mitmekesisuse kokkulepe
Tallinna Tehnikaülikooli projekti „Erinevus rikastab“ raames
kelly.grossthal@ttu.ee

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus
Ostukorv