EIK osales Diplohack’il

6. – 8. detsembrini toimus Garage48 hubastes ruumides inimõiguste päevale pühendatud Diplohack. Üritus leidis aset Garage 48, Digitaalõiguste instituudi ning Hollandi ja Rootsi saatkondade koostöö tulemusena ning selle eesmärgiks oli 48 tunni jooksul luua inimõigusi edendavate veebirakenduste prototüüpe.

Esimene päev oli pühendatud enese ning oma veel lapsekingades ideede tutvustamisele, seejärel valiti välja 5 ideed, mis olid tehniliselt inspireerivad ja teostatavad ning omaksid ühiskondlikku kõlapinda. Teisel päeval asusidki meeskonnad valitud 5 idee kallal tööle. 5 valminud prototüüpi tulid esitlemisele 8. detsembril Radisson Blu Hotel’i konverentsisaalis aset leidnud lõpuüritusel. Parimaks ideeks kuulutati Korruptsioonivaba Eesti poolt välja pakutud veebiplatvorm Opener, mis aitaks erinevatest avalikest andmebaasidest infot otsida ning seda omavahel seostada. Openeri meeskond sai projekti arendamiseks 1000-eurose stardisüsti. Palju õnne Eesti Inimõiguste Keskuse poolt!

Lisaks rakenduste esitlusele toimus 8. detsembri lõpuürituse raames ka aktuaalne ning mitmekesine paneeldiskussioon küberruumi ja ühiskonna seoste teemal. Diskussiooni andsid oma panuse Marcin de Kaminski, Olof Ehrenkrona, Henrik Chulu, Dewi Van de Weerd, Siim Sikkut, Karmen Turk ja Siim Tuisk. Täpsemalt saab ürituse, valminud prototüüpide ja osalejate kohta lugeda lehekülgedel https://www.facebook.com/DiploHack

ja http://www.diplohack.org/tallinn.html.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv