Anni Säär osales inimkaubanduse vastasel platvormil

9.-10. detsembril 2013 toimus teine Euroopa Liidu kodanikuühiskonna platvorm inimkaubanduse vastu (EU Civil Society Platform against Trafficking in Human Beings) Brüsselis. Varjupaigataotlejate õiguskliiniku nooremõigusekspert Anni Säär külastas platvormi inimõiguste keskuse poolt. Eesti Inimõiguste Keskus oli ainuke Eesti organisatsioon antud platvormil.

Platvormist võtsid osa kõikide liikmesriikide ning Albaania, Maroko, Ukraina ja Türgi pädevad kodanikuühiskonna esindajad. Platvormi vedas ja võttis kokku Myria Vassiliadou (EU Anti Trafficking Coordinator, European Commission). Euroopa Komisjon andis teada edasiminekutest – mida nemad on selle ja eelmise platvormi vahel korda saatud. Sel korral pandi suuremat rõhku diskussioonidele.

Kodanikuühiskonna esindajad jaotusid kolme gruppi kus arutati nõudluse vähendamise võimalusi, kuidas kodanikuühiskonna esindajad (MTÜ-d) saaksid julgustada valitsust inimkaubanduse vastu võitlemisel ning ohvrikeskset lähenemist. Samuti tutvustati ja teavitati peatsest avatavast online platvormist, mille liikmeks saavad kõik platvormil osalenud MTÜ-d ja ka mõned väljaspoolt.

E-platvorm on vahend mille kaudu saavad inimkaubanduse vastu võitlevad ning ohvritele teenuseid pakkuvad MTÜ-d omavahel kontakti hoida ning informatsiooni vahetada. Veebikeskkond modereeriks Euroopa Komisjoni. Samuti julgustati omavahel koostööd tegema ning võimalusel ka näiteks tegema ühiseid teavitusprojekte.

Diskussioonide ning platvormi tulemust saab näha lehel http://ec.europa.eu/anti-trafficking/

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv