Esimene võrdse kohtlemise võrgustiku huvikaitse seminar

Võrdse kohtlemise võrgustiku (VKV)  projekti raames algasid võrgustiku huvikaitse seminarid. Projektis on kokku planeeritud viis huvikaitse seminari, mis toimuvad perioodil november 2012 kuni märts 2013. Huvikaitse seminaride eesmärk on suurendada võrgustiku  võimekust võrdse kohtlemise alase lobitöö ja poliitikakujundamise osas.

11. novembril 2013. aastal  toimus esimene VKV huvikaitse seminar kogemuste jagamise formaadis. Seekordsel seminaril jagas oma kogemusi Eha Reitlemann Eesti Naisteühenduste Ümarlauast (ENÜ). Kogemuste jagamise käigus tõi ENÜ välja nii positiivsed kui ka negatiivsed kogemused huvikaitses. Huvikaitse kogemuste jagamise seisukohast oli oluline just see, et ENÜ jagas oma häid saavutusi ning seda, kuidas nende saavutusteni jõuti, milliseid kanaleid kasutati lobitöös, kuidas suheldi ametiasutuste ning meediaga. Samas oli huvikaitse õppimise osas  väga hariv ka see, kui ENÜ jagas oma tagasilööke huvikaitses ning seda, kuidas siis negatiivselt lõppenud teemaga edasi minna, kuna teema on antud valdkonnas ikkagi  väga oluline.

Huvikaitse seminar kujunes vabas vormis avatud kogemuste jagamiseks, mis andis igale kohal viibinud partnerile midagi uut. Ühiste arutelude käigus toodi välja need faktorid, mis on aidanud organisatsioonidel saavutada vajalikke läbimurdeid ja muutusi ühiskonnas.  Väga olulise asjaoluna rõhutati kõigi VKV liikmete poolt kolmanda sektori  ja riigisektoris töötavate  ametnike vaheliste mitteformaalsete suhete loomist,  mis aitavad kaasa edasistele positiivsetele tulemustele huvikaitse valdkonnas.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv