Toimus võrdse kohtlemise võrgustiku strateegiaseminar

30.09-02.10 kohtusid Palmse mõisas võrdse kohtlemise võrgustiku liikmed (Eesti Inimõiguste Keskus, Eesti Naisteühenduste Ümarlaud, Eesti Puuetega Inimeste Koda, Eesti LGBT Ühing, Eesti Noorteühenduste Liit ja Ida-Virumaa Integratsioonikeskus), et paika panna ühine huvikaitsestrateegia. Välja töötatava strateegia abil hakkab võrgustik edendama võrdset kohtlemist ühiskonna erinevatel tasanditel.

Seminaril kaardistati hetkeolukord ja leiti peamised probleemikohad, millele oma edasises tegevuses pilootaastal eriliselt tähelepanu pöörata. Et teemasid tuli tegelikult päris palju, otsustati esimeseks aastaks valida kolm suuremat valdkonda, millega tegeleda. Iga organisatsioon sai jagada oma kogemusi ning tuua välja toimivad ja vähemtoimivaid praktikaid, et paika panna esialgsed sammud, mida võrgustik peab astuma, et oma töös edaspidi efektiivne olla. Arutelu all olid ka tegevust  toetavad kommunikatsioonitegevused.

Põgusalt kõneldi ka võrgustiku liikmete koolitusvajadustest ning arutleti ka nõustamisjuhtumite dokumenteerimise üle.

Huvikaitse strateegia valmib selle aasta lõpuks.

Võrdse kohtlemise võrgustikku kuuluvad erinevad organisatsioonid, kelle kõigi ühine soov on võidelda diskrimineerimise vastu ning kes soovivad tugevda enda võimekust võrdse kohtlemise edendamise valdkonnas.
Võrdse kohtlemise võrgustiku tööd rahastab  EMP toetuste Vabaühenduste Fond Avatud Eesti Fondi vahendusel.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv