Täna algab pereteemaline tasuta filminädal

Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituut viib teist aastat läbi võrdse kohtlemise edendamisele keskenduvaid “Erinevus rikastab” nädalaid, mille seekordseks alateemaks on “Perekond”. Pereteemalised nädalad toimuvad 9. – 13. septembril Tallinnas ja 16. – 21. septembril Tartus.

“Kõik perekonnad väärivad ühiskonna tuge ja kaitset,” ütles projektijuht Kari Käsper. “Filmides käsitletakse selliseid perekondi, mille moodustavad või kuhu kuuluvad erinevad vähemused: etnilised ja rahvusvähemused, puuetega inimesed ja seksuaalvähemused.”

Nädalate jooksul linastub kokku 10 tasuta filmi kinodes Artis ja Ekraan, samuti toimuvad mitmed teised üritused, sh tasuta lõpukontsert Tartus, Tasku keskuses. Ekraanile jõudvate filmide seas on mitmed viimase aasta jooksul linastunud ja tunnustatud filmid nagu Laurent Boileau ja Jungi dokumentaalanimatsioon “Kasulaps“, Kadija Leclere film “Jahukott” või ka Michael Mayer’i film “Pimedusest välja“. Lisaks jõuavad kinolinadele mõned juba Pimedate Ööde Filmifestivali käigus ekraanil figureerinud teosed nagu “Mustlane” või “Tomboy“. Nädala avafilm, Travis Fine’i südamlik draama “Iga hetk” (Any Day Now), linastub 9. septembril Nokia Kontserdisaalis.

Pereteemalised nädalad lõppevad 20. septembril Tartus, mil Tasku keskuse aatriumis toimub lõpukontsert. Osa saab võtta “Elavast raamatukogust”, tervele perele suunatud kunstiteraapilistest töötubadest, mida viib läbi Suurbritannia kunstnik Philip Levine ja paljudest teistest tegevustest. Laval esinevad Marten Kuningas, Grete Paia ja ansambel Svjata Vatra.

Pereteemalised nädalad on osa TTÜ õiguse instituudi võrdse kohtlemise projektist, mida kaasrahastavad TTÜ, sotsiaalministeerium ja Euroopa Liit.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus
Ostukorv