Pereteemaliste nädalate lõpukontsert

Reedel, 20. septembril, kell 16.00 – 19.00 lõpetatakse Tartus, Tasku keskuse aatriumis, pereteemalisi nädalaid. Lõpukontserdil saab osa võtta mitmetest töötubadest ja kuulata Marten Kuningat, ansambel Svjata Vatrat ning Grete Paiat.

Eesti Rahva Muuseum

ERM pakub ” Erinevus rikastab” nädalal võimalusi tutvuda just soome-ugri rahvaste perede ja peretraditsioonidega. Muuseumitöötajatel on kaasas temaatilised mängud ning käelise tegevusena saavad pered valmistada trummi, millele saab joonistada märke, inspiratsiooniallikaks kaljujoonised.

Eesti LGBT Ühing

Eesti LGBT Ühing on Eesti LGBT (lesbi, gei, bi, trans) inimeste huvide esindaja,
keskendudes teavitustööle, haridusele ja eestkostetegevusele ning LGBT inimeste heaolule.

Reedel 20. septembril meisterdavad nad vikerkaarevärivilisi käepalasid ja jagavad informatsiooni.

Elav Raamatukogu

Elavas Raamatukogus saab silmast-silma kohtuda inimestega, kes oma elus on eri põhjustel sildistatud või eelarvamuste tõttu väljakutsuvas olukorras. Nii saavad osalejad mõelda oma eelhoiakutele ja stereotüüpidele ning loodetavasti mõnest neist lahti lasta või leida paindlikum viis näha endast erinevaid inimesi.
Elav Raamatukogu toimib samadel alustel kui tavaline raamatukogu: selles on raamatute kataloog, raamatukoguhoidjad ning raamatud. Ainult paberkandjatel või digitaalsete trükiste asemel saab teatud ajaks laenutada rääkiva raamatu, inimese – Elava Raamatu.

Muuhulgas on oodatud nii vabatahtlikud abikäed kui ka uued ja huvitavad Raamatud: http://www.erinevusrikastab.ee/et/artiklid/paragraph/379

MTÜ Mondo

MTÜ Mondo on arengukoostööle, maailmaharidusele ja humanitaarabile pühendunud sõltumatu Eesti organisatsioon.

20. septembril tutvustab MTÜ Mondo õiglast kaubandust.

Itaalia Koda

OÜ Inzolia on avamas Tartus, Antoniuse Õue ruumides uut, õdusat kohakest- Itaalia Koda. Itaalia Koda soovib pakkuda kvaliteetseid traditsioonilisi, erinevaid ja huvitavaid toidukaupu otse itaalia väiketootjatelt. 20. septembril teil on võimalus ise valmistada päris õiget itaalia pastat.

Tallinna Linnamuuseum. Muuseum Miia-Milla-Manda

Maailmas on väga erinevaid inimesi – on pikkasid, on paksusid, on aeglaseid, on vaeseid, on prillikandjaid, on kõiksugu erinevate rahvuste esindajaid. Miks on nii, et seda, kes teistest erineb, hakatakse kergesti kiusama ja norima? Kas erinevus võib inimese teha hoopis eriliseks?

„Erinevus rikastab“ projekti raames on Muuseum Miia-Milla-Manda Tartus Tasku keskuses ülesseadnud „Eriliste erinevuste“ workshopi, kus saab mänguliste tegevuste abil märgata teistest erinevates inimestes erilisust ning positiivseid väärtusi.

Kunstiteraapiline töötuba Philip Levine’i poolt

Ootame peresid (ja ka teisi huvilisi) osa saama Londonist pärit kunstniku Philip Levine’i kunstiteraapilisest töötoast. Ta kasutab oma pead “loovuse” lõuendina juba aastast 2006, mil ta hakkas kiilanema. Tema kunst ja kunstiline eneseväljendus edastab sotsiaalset sõnumit ning sellega on Levine inspireerinud mitmeid mehi, naisi ja lapsi oma kogetud probleemide ja keeruliste situatsioonidega läbi loovuse ja kunsti silmitsi seisma ning positiivse lahenduseni jõudma. Loe lähemalt: http://www.erinevusrikastab.ee/philip-levine

Laval:

16.00 Esimesena astub lavale noor Eesti artist, kes oli “Eesti otsib superstaari” kolmanada hooaja finalist, musitseerinud ansamblites Leegitsev Sidrun, Doktor Normal ja Kosmofon ning möödunud aastal ilmutanud ka oma esikalbumi “Janu”. Jah, lõpukontserdi avab Marten Kuningas!

17.00 Eesti-Ukraina sugemetega folkbänd: bänd, mille nimi tähendab Püha Tuld. Bänd, mille unikaalne muusika tugineb Ukraina trombooni ja Eesti torupilli koostööl. Svjata Vatra

18.00 Õhtu viimane esineja, kes astub lavale kell 18.00, on Grete Paia. Grete on sündinud Kuressaares ning on muusikaga tegelenud juba mõnda aega: lisaks laulmisele ka klahvpille mängiv Grete hakkas muusikat kirjutama juba 13-aastaselt. Grete osales edukalt Eesti Laulu poolfinaalis endakirjutatud looga “Päästke noored hinged”.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus
Ostukorv