Elav Raamatukogu ootab vabatahtlikke, Raamatuid ja lugejaid

Taas ootavad meid ees „Erinevus Rikastab“ nädalad Tallinnas ja Tartus. Eelmisel aastal sooja vastuvõtu osaks saanud Elav Raamatukogu on ka seekord kavas ja toimub 20. septembril kl 16-19 Tartus, Tasku keskuses.

Selleks, et Elav Raamatukogu oleks tore ja osalejaterohke, ootame liituma:
Elavaid Raamatuid – kui leiad, et pead oma elus teatud erinevuse tõttu seisma vastamisi eelarvamuste ja stereotüüpidega ning tunned, et oled valmis oma elule põhinevaid kogemusi jagama huvilistega, oled oodatud osalema Elava Raamatuna. Sinu teema võib tuleneda väga paljudest asjaoludest: võib-olla oled tajunud halvustavat suhtumist või erikohtlemist, kuna oled vähemusrahvusest, elad puudega, oled üksikvanem, esindad paljulapselist pere, armastad samasoolist partnerit vms. Ülesandeks ajada juttu laenutajatega, kelles Sinu pealkiri on äratanud huvi ja soovi rohkem teada saada.
Vabatahtlikke raamatukoguhoidjaid – saad huvitava ja emotsionaalse kogemuse aidates kaasa ladusa ja hubase raamatukogu toimimisel, tutvud põnevate uute inimestega ja muudad maailma pisut paremaks toetades eelarvamuste vähendamist. Ülesanneteks raamatute ja lugejate eest hoolitsemine, laenutuse korraldamine. Samuti on oodatud vabatahtlikud tõlgid ehk Sõnaraamatud appi neile, kes vajavad vene- või inglisekeelse vestluse juures abi.
Lugejaid – mis raamatukogu see ikka oleks, kui raamatud riiulisse huvilisi ootama jäävad! Tule ise ning kutsu kaasa pere ja sõbrad – seltsis on segasem.Pisut lähemalt Elavast Raamatukogust
Elavas Raamatukogus saab silmast-silma kohtuda inimestega, kes oma elus on eri põhjustel sildistatud või eelarvamuste tõttu väljakutsuvas olukorras. Nii saavad osalejad mõelda oma eelhoiakutele ja stereotüüpidele ning loodetavasti mõnest neist lahti lasta või leida paindlikum viis näha endast erinevaid inimesi.
Elav Raamatukogu toimib samadel alustel kui tavaline raamatukogu: selles on raamatute kataloog, raamatukoguhoidjad ning raamatud. Ainult paberkandjatel või digitaalsete trükiste asemel saab teatud ajaks laenutada rääkiva raamatu, inimese – Elava Raamatu. Lugeja saab Elava Raamatu laenutada kokkulepitud ajaks (nt 20 minutiks), et ürituse läbiviimiskohas turvalises keskkonnas juttu puhuda, küsimusi esitada või tema lugu kuulata.
Elavas Raamatukogus ei ole näitlejaid ega matkijaid, raamatud on tõelised – iga Elav Raamat räägib oma pealkirja all lugejaile isiklikust kogemusest ja oma elust. Seetõttu võivad raamatud jääda lugejaile anonüümseteks. Lugejatel aga lasub suur vastutus Elava Raamatu hea kasutamise eest ning samas seisukorras tagastamise ees, milles raamat laenutati.Olulised ajad, mil ootame vabatahtlike ja Elavate Raamatute kohalolu:
* Eelkohtumine korraldustiimiga E, 16. septembril kl 18:30 DD HUB’is (Ülikooli 7, Tartu).
* Elav Raamatukogu R, 20. septembril kl 16-19, Tasku keskuses.Palun anna hiljemalt 13. septembriks teada enda soovist liituda üritusega meilil hannam@lgbt.ee:
* mis rollist soovid osaleda (raamatukoguhoidja või raamatuna);
* kui soovid osaleda raamatuna – mis võiks olla Sinu pealkiri/põhiteema.
Samal meilil on oodatud ka täiendavad küsimused, kui soovid enne osalemise kinnitamist rohkem infot saada. Palun saada käesolevat kirja edasi, kui tead mõnd inimest või organisatsiooni, kes võiks olla antud infost huvitatud. See on suurepärane võimalus tuua oma teemad lähemale inimestele, kes nendega igapäevaselt kokku ei puutu.

Tule ja koge Elavat Raamatukogu vabatahtliku koguhoidja, raamatu või lugejana :)
Kõigile juba ette suur tänu!

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus
Ostukorv