Võrgustik hakkab strateegiliselt edendama võrdset kohtlemist

Seitse inimõigustega tegelevat vabaühendust lõid selle aasta aprillis võrdse kohtlemise eest seisva ja diskrimineerimise kaitset edendava võrgustiku, et strateegiliste tegevuste kaudu mõjutada poliitilisi otsuseid võrdse kohtlemise valdkonnas. Võrgustiku liikmed esindavaid pea kõiki diskrimineerimise ees kõige haavatavamaid gruppe, alates puuetega inimestest ning lõpetades rahvusvähemustega.
.
Eesti Inimõiguste Keskuse võrdse kohtlemise programmi juhi Marianne Meiorgi sõnul lükati Eesti Vabariigi algusaastatel vähemuste õigused poliitiliste prioriteetide hulgast välja. “Arengu järgmisesse etappi viimiseks on oluline, et otsuste tegijad hakkaksid vähemusgruppe ühiskonnas märkama ning mõistma nende olulisust Eesti tuleviku jaoks. Siin saab võrgustik üheskoos palju ära teha,” sõnas Meiorg.
.
Kõik võrgustiku liikmed hakkavad kokkulepitud standardi järgi dokumenteerima diskrimineerimise juhtumeid, millega edaspidi tõhusamalt kaardistada diskrimineerimisjuhtumeid erinevatel alustel. Ühise ja läbi mõeldud huvikaitse tegevuse abil loodetakse saavutada nii vabaühenduste kui ka poliitikute suurem teadlikkus võrdse kohtlemise ühiskondlikust kasust, aga ka mõjutada nii õigusloomet kui ka poliikakujundamist.
.
Võrgustikku kuuluvad lisaks Eesti Inimõiguste Keskusele ka Eesti LGBT Ühing, Eesti Naisteühenduste Ümarlaud, Eesti Noorteühenduste Liit, Eesti Puuetega Inimeste Koda, Ida-Virumaa Integratsioonikeskus ja Tallinna Inimõiguste Infokeskus.
.
Võrgustiku tööd koordineerib Eesti Inimõiguste Keskus ning seda rahastab EMP toetuste Vabaühenduste Fond Avatud Eesti Fondi vahendusel.

eecce18bbbAEF_logo

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv