Aruandlus LGBT inimeste õigustest Eestis

Detsembris saatis Euroopa Nõukogu oma liikmesriikidele küsimustiku, et uurida Ministrite Komitee soovituse Rec(2010)5 täitmise edukuse kohta. Soovitus tuletab riikidele meelde nende kohustusi seksuaalsel sättumusel või sooidentiteedil põhineva diskrimineerimise vastu võitlemisel ja meetmeid, mille kasutuse võtmise kohustuse on riigid endale rahvusvahelise õigusega võtnud.
.
Soovituste täitmise kontrollimiseks saadetud küsimustiku täitmiseks oli Eestil aega 31. jaanuarini 2013. Küsimustikule saadud vastuste põhjal koostab Hollandi esindaja aruande, mille Ministrite Komitee kiidab heaks märtsis 2013. Küsimustiku, millele Eesti valitsuselt vastuseid oodati, leiab siit.
.
Eelpool mainitud soovituste täitmise kohta koostas aruande ka Eesti Inimõiguste Keskus. Eesti aruannet tutvustatakse avalikkusele juba märtsis, seejärel antakse sellest ülevaade ka ministeeriumidele ja teistele asjakohastele riigiasutustele.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv