Projekt “Vaatan, osalen, muudan!” jõuab lõpusirgele

Detsembrikuuga jõuab finišisirgeni Eesti Inimõiguste Keskuse projekt “Vaatan, osalen, muudan!”, mille eesmärgiks on edendada noorte seas diskussiooni kodanikuteadlikkuse ja sallivuse teemadel. Ettevõtmise käigus on noored üle Eesti vaadanud mitmeid dokumentaalfilme nii meil kui mujal maailmas toimuvast ning saanud hiljem nähtu üle arutleda.

Viimati vaadati kodanikupäeva puhul Narva Kolledžis filmi „Vahtsõ ilma veere pääl,“ millele järgnes diskussioon produtsent Vahur Laiapeaga ning 11. detsembril vaatasime koos poolesaja Kristiine Gümaasiumi abituriendiga filmi “Mu tütar on terrorist” (Beate Arnestad ja Morten Daae). Peale filmi toimus aktiivne arutelu, kus ekspertidena osalesid Maarika Miil Tallinna Ülikoolist ja Ivan Lavrentjev EMSList.  Kuna Kristiine Gümnaasiumis linastunud film räägib Sri Lanka kodusõja koledustest ja kahe rahvusgrupi ägedast vastuseisust, uurisid noored, kes peaks kaitsma inimõigusi, kui riik ise seda ei tee või ei suuda. Samuti arutati, kas kodusõjad võiksid üldse olemata olla, kui riigid panustaksid rohkem kodanikevahelistesse suhetesse ja prooviksid sallivusprobleeme lahendada juba eos.

Lisaks valmivad projekti käigus mitmed simulatsioonimängud ja dokumentaalfilmide juurde käivad õppematerjalid. Hetkel on eelnimetatud saamas viimast lihvi ja peale seda leiab need juba nii Eesti Inimõiguste Keskuse  kodulehelt, kui projektipartner MTÜ Mondo http://1maailm.ee/dfk/ kodulehelt.

Projekti rahastatakse Eesti Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt, vastava  projektikonkursi korraldas Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv