Meeste elukindlustus ei tohi enam olla naiste omast kallim

Alates 21.12.2012 tuleb kõikidel elukindlustusseltsidel järgida kindlustuslepingu sõlmimisel soolise võrdõiguslikkuse printsiipi, mille tulemusel ei sõltu elukindlustuse hinnad sama kindlustussumma puhul enam inimese soost.  Selline muutus tuleneb Euroopa kohtu otsusest, mille põhjal peavad kindlustusfirmad alates 21. detsembrist nii naistele kui ka meestele meestele sama tariifi alusel elukindlustust müüma. Siiamaani hinnati kindlustuses meeste riskikäitumist kõrgemalt ja sellest tulenevalt oli nt 40 a meeste elukindlustus kallim kui 40 a naiste elukindlustuses.

Eesti kindlustusseltside liidu juhatuse liige Andres Piirsalu ütles, et selline muutus ei mõju kindlustusturule positiivselt: “Eks see kindlasti avaldab väga suurt rahalist mõju kindlustussektorile ja lõpuks tegelikult tagasi kliendile läbi kõrgema kindlustusmakse.” „Märkimisväärselt tõuseb just naiste elukindlustuslepingu hind, sest naised on pikema eluea ja parema tervisega. Meestega juhtub sagedamini õnnetusi või surmajuhtumeid, mistõttu hakatakse meeste kõrgemat riskikäitumist kompenseerima naiste kõrgemate kindlustusmaksetega. Samas ei mõjuta uued hinnad juba sõlmitud lepinguid,“ ütles SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv