Seminar “Euroopa väljakutsed migratsiooni teemadega tegelemisel”

Teisipäeval, 20. novembril kell 14.00 – 17.00 toimub Euroopa Liidu Majas seminar “Euroopa väljakutsed migratsiooni teemadega tegelemisel”.
Kreeka on üheks põhilisemaks põgenike sisenemisriigiks Euroopa Liitu. Paraku ei toimi sealne migratsioonipoliitika toimi efektiivselt, et tagada kvaliteetne menetlus ning piisavalt kiire varjupaigataotlejate vastuvõtt. Seetõttu on oluline arutleda Euroopa Liidu liikmesriikide oamvahelise solidaarsuse teemadel: kas piiriiriigid peaksid üksi hakkama saama pagulaste tulvaga või oleks mõistlik olla solidaarne ning proportsionaalselt jaotada pagulased kõigi Euroopa Liidu riikide peale?
Seminaril linastub Euroopa Põgenike ja Pagulaste Nõukogu (ECRE) eestvedamisel valminud lühike dokumentaalfilm “Kui palju edasi?”, mis kajastab just nimelt põgenike olukorda ja nende (pea olematut) integratsiooni ühiskonda. Kreeka ja teiste Euroopa Liidu piiririikide, kust palju põgenike Euroopasse siseneb, olukorrast ja väljakutsetest annab ülevaate Ana Fontal, kes on ECRE avalike- ja pressisuhete vanemnõunik.
Lähiriikide (Balti- ja Põhjamaade) migratsioonipoliitika eripäradest kõneleb seminaril Markku Aikomus, kes on ÜRO Pagulaste Ülemkomissari Ameti (UNHCR) regionaalsete välissuhete vanemnõunik.
Seminari juhib Eesti Inimõiguste Keskuse pagulaste õiguskliiniku vanemõigusekspert Anne Veerpalu.
Töökeeleks on inglise keel. Osalemine on tasuta!

Lisainfo: Kristin Rammus (kristin.rammus@humanrights.ee)

Seminar on osa inimõiguste keskuse rahvusvahelisest sundrändest avalikkuse teavitamise projektist, mida kaasrahastavad EV Siseministeerium ja Euroopa Liit Euroopa Pagulasfondi kaudu.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#pagulased
Ostukorv