17 Eesti ettevõtet võtavad eesmärgiks tegeleda võrdse kohtlemisega

Reedel, 2. novembril 2012 allkirjastavad 17 Eesti ettevõtet Mitmekesisuse kokkuleppe, millega võtavad endale vabatahtliku ülesande edendada mitmekesisust ja võrdse kohtlemist oma ettevõttes. Kokkulepe allkirjastatakse kell 11.00 Nordic Hotel Forumis toimuva konverentsi “Mitmekesisus ettevõtetes” raames.

Mitmekesisuse edendamine aitab ettevõttel püsida konkurentsivõimelisena. “Töötajad on erinevad, kliendid on erinevad. Ettevõtted saavad mitmekesisust teadvustades avastada nii uusi ressursse oma tööjõu hulgas kui leida uusi kliente,” ütles Kari Käsper TTÜ õiguse instituudist.

Kokkuleppega nõustuvad ettevõtted muuhulgas edendama personalipoliitikat, mis tagab kõikide töötajate potentsiaali kasutamise ja võrdse kohtlemise, kaitsma oma töötajaid diskrimineerimise eest ja tõstma ettevõtte juhtimises kesksele kohale mitmekesisusega arvestamise. Ühtlasi koostavad allkirjastanud ettevõtted konkreetse tegevuskava võrdse kohtlemise põhimõtte edendamiseks.

Mitmekesisuse kokkuleppe allkirjastavad AASK Consult, Absolute Recruitment, Babyland, Baltic Relocation Services, Cherry.ee, Concordia advokaadibüroo, Edelweg, Eesti Rahvusvaheline Kool, Kontuur Leo Burnett, MTÜ Looduselust, Manpower Eesti, Microsoft Eesti, Novartis Eesti, Scandic Hotels Eesti, Skanska EMV, Swedbank ja Kaubamaja AS.

Mitmekesisuse kokkulepe algatati Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituudi võrdse kohtlemise edendamise projekti raames, mida kaasrahastavad Euroopa Komisjon, sotsiaalministeerium ja TTÜ õiguse instituut.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus
Ostukorv