Projekt „Vaata, osale, muuda!“ sai avapaugu

Eesti Inimõiguste Keskus ja MTÜ Mondo on ühendanud jõud, et koos aktiivsete Eesti koolinoortega vaadata dokumentaalfilme ja arutleda teemadel nagu tolerantsus, inimõigused, võrdne kohtlemine, kodanikuks olemine, kultuuriline mitmekesisus ja kõik-kõik see, mis toimub nii meie enda õues kui kaugemal.

29. septembril kogunesidki Mondo kontoris noored üle Eesti, et vaadata filmi „Mardi Gras: Made in China” (rež. David Redmon), mis näitab, kuivõrd on omavahel seotud tootmis-  ja tarbimisahelad üle maailma: inimõigusi rikkuvad Hiina vabrikud, kus töötajal pole õigust isegi vabriku territooriumilt vabal ajal lahkuda ja lääne tarbijad, kelle teadlikkus nendeni jõudvast kaubast võiks olla märksa parem.

Filmi valisid noored ise ja oma valikut põhjendati sooviga saada rohkem teada globaalsetest probleemidest ning tarbimisühiskonna pahupoolest. Filmile järgnenud arutelu käigus tuli palju jutuks ka Eesti tööturul toimuv, sh kas Eesti on ise teinud kõik selleks, et tema inimestel oleks head töötingimused ning töises õhkkonnas poleks ohtu nii füüsilisele– kui vaimsele tervisele.

Samuti oli kohtumise eesmärgiks välja selgitada, milliseid õppevahendeid sooviksid noored edaspidi filmivaatamise juures kasutada ja saada nende sisendit projekti käigus valmivateks materjalideks.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv