“Erinevus rikastab” teemanädalad Tallinnas ja Tartus

Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituut viib esmakordselt läbi võrdse kohtlemise edendamisele keskenduvaid “Erinevus rikastab” nädalaid: 11. – 15. septembrini Tallinnas ja 18. – 22. septembrini Tartus.

Viie päeva jooksul pööratakse tähelepanu võrdsele kohtlemisele rahvuse ja rassi, puude, seksuaalse sättumuse ja vanuse alusel. Selleks linastub iga päev kaks temaatilist tasuta filmiseanssi Tallinnas kinos Artis ja Tartus kinos Athena. Teiste hulgas näidatakse mitmeid 2012. aastal linastunud ja rohkelt auhinnatud filme nagu “Zenne” (“Zenne Dancer”, Türgi 2012), “Albert Nobbs” (“Albert Nobbs”, Iirimaa/USA 2011) ja “Ja kui me kõik elaksime koos?” (“Et si on vivait tous ensemble?”, Prantsusmaa 2011).

Lisaks toimuvad ühes koostööpartneritega nädala jooksul mitmed erinevad tegevused, alates töötubadest ja mängudest, lõpetades aruteludega ning lahtiste uste päevadega puuetega inimeste organisaitsioonides.

Esmaspäeval, 10. septembril avatakse Solarise keskuses mitmes Euroopa riigis näidatud ajalooline näitus “Berlin Yogyakarta: Hitleri terrorist tänapäeva inimõigusteni”. Näitus, mis on tõlgitud eesti keelde, koosneb kahest osast: esimene pool toob vaatajateni homoseksuaalide tagakiusamise natside poolt okupeeritud Euroopas, teises osas käsitletakse nn Yogyakarta põhimõtetes sõnastatud tänapäeva inimõigusnormide rakendamist diskrimineerimisele seksuaalse sättumuse ja sooidentiteedi alusel. Näitust tuleb avama näituse autor Katarzyna Remin Poolast.

Nädalad lõpetavad lõpukontserdid Tallinnas Vabaduse väljakul ja Tartus Tasku keskuses. Tallinnas esinevad püstijala koomikud grupist Comedy Estonia ning Steve Day Inglismaa tuntud puuetega inimeste rühmast “Abnormally Funny People”. Toimub “Laulge kaasa” eriseanss koos Reet Linnaga ning esinevad ansamblid LaineSvjata Vatra ja Kosmikud. Tartus näeb laval lisaks Comedy Estoniale ka ansambleid AllikabändTenfold Rabbit jaAugust Hunt.

Täpsem programm: http://www.erinevusrikastab.ee/et/tegevused/erinevus-rikastab-nadal

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv