Toimus esimene pagulastega tegelevate organisatsioonide ümarlaud

24. jaanuaril toimus Eesti Inimõiguste Keskuses esimest korda pagulastega tegelevate kodanikeorganisatsioonide ümarlaud. Ettevõtmise eestvedajaks on Eesti Pagulasabi MTÜ. Lisaks inimõiguste keskusele ja Eesti Pagulasabile osalesid ka Johannes Mihkelsoni Keskus ja IOM Eesti.

Pandi paika plaan, et ümarlaud hakkab regulaarselt kord kvartalis kokku saama, et jagada infot oma tegemistest, moodustada ühiseid seisukohti, arutada võimalikke ühistegevusi, rahastus- ja koostöövõimalusi.

Esimesel ümarlaual oli üheks peateemaks Õiguskantsleri menetlusest kokkuvõtte tegemine/kriitika lahkamine, mis puudutas rahvusvahelise kaitse saanud isikute elama asumise korraldamist mõnda kohaliku omavalitsuse üksusesse.

Samuti tutvustati raportit “Rahvusvahelise kaitse saanud isikute integratsioon Eesti ühiskonda: olemasoleva süsteemi kaardistus ja ettepanekud” ja arutati raportis tehtud ettepanekuid.

Ülevaade anti ka uutest suundadest Euroopa Liidu asüülipoliitikas ning üle-euroopalise pagulasorganisatsioonide ja riigiasutuste võrgustiku SaviAV tööst.

Järgmine ümarlaud toimub aprillis.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#pagulased

One response to “Toimus esimene pagulastega tegelevate organisatsioonide ümarlaud

Comments are closed.
Ostukorv