Külasta veebinäitust “Berlin Yogyakarta: Hitleri terrorist tänapäeva inimõigusteni”

Septembris sai “Erinevus rikastab” nädalate raames Tallinnas ja Tartus külastada ajaloolist näitust “Berlin Yogyakarta: Hitleri terrorist tänapäeva inimõigusteni”. Alates kolmapäevast saab näitusega tutvuda ka veebis.

Näituse kuraator Katarzyna Remin, kes on Poolas seksuaalvähemuste õiguste eest võitlevast vabaühendusest KPH (Kampania Przeciw Homofobii), sõnas, et näituse eesmärk on panna ühiskond tunnistama fakti, et holokausti ohvriteks langes ka palju homoseksuaale, ehkki sellest ei räägita. Näituse ajaloolise poolega avaldataksegi austust nii mõrvatud homoseksuaalidele kui teistele ohvritele.

Näituse teine osa käsitleb nn Yogyakarta põhimõtetes sõnastatud tänapäeva inimõigusnormide rakendamist diskrimineerimisele seksuaalse sättumuse ja sooidentiteedi alusel. “Me ei tahtnud näitust teha ainult ajaloo traagilisi sündmusi näidates,” põhjendas Remin näituse ühendamist tänapäeva inimõigustega, “Kui illustreerime Yogyakarta põhimõtteid mõnede heade ja halbade näidetega eri riikidest, saame näidata, kui palju üleilmsed liikumised on juba saavutanud. Samuti saame näidata ebaõiglust, mis eri riikides valitseb,” sõnas ta.

Näitusele on lisatud ka arengud seksuaalvähemuste õiguste ja vabaduste suhtes viimasel 20 aastal alates toetusrongkäikudest lõpetades samasooliste paaride siiani reguleerimata kooseluni.

Näitust saab külastada nii eesti, vene kui ka inglise keeles aadressil: http://www.erinevusrikastab.ee/berlin-yogyakarta

Näitus on osa Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituudi võrdse kohtlemise projektist, mida kaasrahastavad TTÜ õiguse instituut, sotsiaalministeerium ja Euroopa Liit.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv