Täna algas puuetega inimeste teemaline välimeediakampaania

Täna algas välimeediakampaania “Erinevus rikastab”, mille eesmärk on juhtida tähelepanu puuetega inimeste tõrjutusele Eesti ühiskonnas. Nagu selgus ka reedel Postimehe vahel ilmunud temaatilisest erilehest, on Eestis puuetega inimeste kaasamisel ühiskonda veel palju teha, seda nii suhtumise kui keskkonna osas.

Projekti juht Kari Käsper ütles: “Ühiskond jääb puuetega inimeste vähese kaasatuse tõttu majandusse ja ühiskonnaellu ilma olulisest panusest, mis aitaks elu Eestis edendada.”

Üle 130 000 inimese Eestis on kerge kuni raske puudega, mis tähendab, et igal kümnendal Eesti elanikul on täielik osalemine ühiskonnas tihti raskendatud, seda nii keskkonnast kui ka suhtumisest tingitud takistuste tõttu. Lisaks sellele, et teistega võrdsetel alustel ühiskonnas osalemine on inimõigus, avab kõiki kaasav ühiskond uusi turuvõimalusi ja soodustab innovatsiooni.

Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituudi võrdse kohtlemise projekti raames toimuva kampaania “Erinevus rikastab” selle aasta üheks oluliseks eesmärgiks on muuta puuetega inimeste olukord ühiskonnas paremaks. Lisaks välimeediakampaaniale on koostöös Eesti Puuetega Inimeste Kojaga ilmunud temaatiline erileht, toimunud mitmed koolitused ning valmimas on õppematerjal lasteaialastele. Samuti on projekti toel PÖFFil ja tARTuFFi filmifestivalidel korraldatud temaatilisi üritusi ja näidatud filme. Projekti rahastavad Euroopa Liidu PROGRESS programm, Sotsiaalministeerium ja TTÜ õiguse instituut.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv