Ilmub raamat “Uku suur süda” lasteaialastele

Eesti Puuetega Inimeste Koda koostöös Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituudiga annab välja lasteaialastele suunatud raamatu ning juhendmaterjali “Uku suur süda” õpetajatele. Raamat aitab tõsta teadlikkust, et kõik inimesed ei ole ühesugused, seejuures on läbivaks erivajadustega inimeste temaatika.

Raamatu koostaja Helen Voogi sõnul on raamatu peamiseks eesmärgiks tõsta laste sotsiaalseid oskusi ning teadlikkust õigest/väärast käitumisest ja arendada empaatiavõimet, sealhulgas oskust märgata ümbritsevaid kaaslasi ja pakkuda ning vastu võtta abi. “Eesti Puuetega Inimeste Koda loodab, et raamat aitab kaasa sallivama ning hoolivama ühiskonna kujunemisele,” sõnas Voog.

Raamatu “Uku suur süda” peategelaseks on 7-aastane heasüdamlik poiss Uku, kes puutubl kokku mitmete erivajadustega inimestega. Positiivse suhtumisega võiks ta olla eeskujuks paljudele lastele ja ka täiskasvanutele. Esmapilgul võib raamatus käsitletavad teemad tunduda lapsele pisut keerulised ja arusaamatud, seetõttu toetavad teksti soojad ja lastesõbralikud illustratsioonid, mille autoriks on Kudrun Vungi. Raamatule on lisaks loodud õpetajat toetav juhendmaterjal koos töölehtedega, mis muudab teemade käsitlemise lihtsamaks nii lapsele kui ka pedagoogile.Raamat ja juhendmaterjal on osa Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituudi võrdse kohtlemise projektist, mille üheks oluliseks eesmärgiks on muuta puuetega inimeste olukord ühiskonnas paremaks. Projekti rahastavad Euroopa Liidu PROGRESS programm, sotsiaalministeerium ja TTÜ õiguse instituut.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv