PÖFFi inimõiguste eriprogramm 18. – 30. november

“Kõik see, mille ees me silmad suleme; mille eest me ära jookseme; mida me eitame, mustame või lausa jälestame – kõik see alistab meid lõpuks.  Sellest, mis näib ebameeldiva, valuliku, kurjatõotavana, võib saada ilu-, rõõmu- ja tugevuseallikas, kui sellele läheneda avatud meelega.” – Henry Miller (Ameerika kirjanik)

Tänavune PÖFFi inimõiguste programm kannab nime “Erinevus rikastab”. Programm, mis näitab, et kõik see, mille eest ära joostakse ja mida kardetakse, on tegelikult nii tavaline ja igapäevane. Programm, millest tuleb selgelt välja, kui sarnased me tegelikult oma erinevustest hoolimata oleme.

Programmist leiab filme armastusest ja armuvalust, soovidest ja ambitsioonikusest, sisemistest konfliktidest ja lõputust tahtejõust. Filme lastest ja filme eakatest. Teisisõnu kõigest, mis on nii igapäevane ja tavaline. Ja nii ongi – see on ka nende filmide “kangelaste” igapäevaelu. Kangelasteks on inimesed meie seast, kes armuvad samast soost inimestesse. Või inimesed, kel on raskusi liikumisega. Inimesed, kes võiksid kõigi elu rikastada.

Sarnaselt eelnevate aastatega toimuvad Solarise keskuse aatriumis temaatilised sündmused, mis on seotud sama päeva õhtul linastuva inimõiguste programmi filmiga. Teemadering on lai ja esinejad huvitavad.

Inimõiguste eriprogrammi kuuluvad sel aastal järgmised filmid:

Inimõiguste programmi panid kokku Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituut ja Pimedate Ööde Filmifestival.

 

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv