Algas välimeediakampaania “Erinevus rikastab”

7. novembril algas Tallinnas, Tartus ja Pärnus välimeediakampaania “Erinevus rikastab.” Kampaania eesmärk on näidata, et seksuaalne orientatsioon on vaid üks osa inimesest – olgu ta gei, lesbi, bi või hetero – mistõttu ei tohiks sellest sõltuda kellegi õigused või võimalused ühiskonnas läbi lüüa.

Projektijuht Kari Käsper ütles: “Kampaania tuletab meelde, et lesbid, geid ja biseksuaalid, just nagu heterodki, on pereliikmed ja sõbrad, naabrid ja töökaaslased. Sallimatus ja homofoobia lõhub seetõttu ühiskonna sidusust ja takistab Eesti stabiilset arengut.”

Eelmisel aastal hulgaliselt vastukaja tekitanud kampaania käigus küsiti:  “Aga kui sinu õde armuks oma sõbrannasse?” või “Aga kui sinu majanaabriks on geipaar?”. Sel aastal astuvad kampaanias võrdsete õiguste eest välja dirigent Erki Pehk, inimõigusaktivist Lisette Kampus, luuletaja Liisi Ojamaa ja näitleja Liina Vahter.

Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituudi kampaania “Erinevus rikastab” 2011. aasta üheks peaeesmärgiks on võidelda homofoobia vastu. Projekti rahastavad Euroopa Liidu PROGRESS programm, Sotsiaalministeerium ja TTÜ õiguse instituut.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv