Elu pärast Oslo sündmusi: noored otsivad lahendusi ksenofoobia leevendamiseks

Juba 22.- 25. oktoobril toimub Tartus 12. Euroopa Noorteparlamendi (EYP) Eesti Rahvuslik Sessioon. Sel aastal korraldatakse seda koostöös kampaaniaga „Erinevus rikastab“, mistõttu otsib sessioon inimõigusi puudutavatele küsimustele. Ürituse patroon on Eiki Nestor.

Sügisesel koolivaheajal koguneb üle saja aktiivse noore Tartusse, et Euroopa Noorteparlamendi formaadis leida lahendusi kaheksale Euroopat mõjutavale probleemile. Peamiselt keskendutakse inimõigustele, kuid arutatakse ka euro saatuse ja CO2 emissiooni üle. Kõige teravamaid arutelusid inimõiguste teemadel ootame seksuaalvähemuste, puuetega inimeste ning ksenofoobiaga seotud valupunktide lahkamisel.

Sessiooni president Mats Kuuskemaa sõnul on Euroopa Noorteparlamendi 12. Eesti sessioon avatud kõigile ühiskonnateadlikele noortele, kes on valmis oma silmaringi avardama ning koolivaheajal nii mõndagi uut ja huvitavat korda saatma. “Sessioonist võtavad osa 10 rahvuse esindajad, kel avaneb võimalus arutleda Eesti ja teiste Euroopa riikide suurimate poliitiliste väljakutsete üle. Euroopa Noorteparlament on gümnaasiumiealistele noorte jaoks harukordne võimalus oma silmaringi laiendamiseks, uute sõprussuhete loomiseks ning tundmaks end tõeliste eurooplastena,” ütles Kuuskemaa.

MTÜ Tegusad Eesti Noored/EYP Eesti korraldatud inglise- ja prantsusekeelne Euroopa Parlamendi simulatsioon pakub noortele eurooplastele ulatuslikemat platvormi poliitiliseks debatiks, rahvusvaheliseks dialoogiks ning ühiskonnateadlikkuse suurendamiseks. Berliinis asuva peakontoriga Euroopa Noorteparlamendi suursündmuseks on kolm korda aastas iga kord erinevas Euroopa riigis toimuv rahvusvaheline sessioon, kaasates üle 300 osaleja 35 Euroopa riigist. Sealsed peaassamblee hääletuse läbinud resolutsioonid, mis sisaldavad osalenud noorte nädala jooksul tekkinud mõtteid, saadetakse edasi Euroopa Parlamenti.

70. EYP rahvusvaheline sessioon toimub 2012. aastal suvel Tallinnas.

Projekti “Erinevus rikastab” viib teist aastat läbi Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituut. Sel aastal keskendub projekt homofoobia vastu võitlemisele ja puuetega inimeste sotsiaalse staatuse edendamisele. Projekti rahastavad Euroopa Liit, Sotsiaalministeerium ning Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituut.

12. EYP Eesti Rahvuslikku Sessiooni toetavad Euroopa Liit,  Sotsiaalministeerium, TTÜ õiguse instituut, Hasartmängumaksu Nõukogu, Euroopa Komisjoni esindus Eestis, Euroopa Maja, British Council, Abakhan Kangad, Olympic Casino, Elion, EMT, Tallinna Trükikoda, Printcenter, Swedbank, Kalev Spa, Löbergs Lila, Intsu Talu, Santa Maria, Leibur, Saaremaa Piimatööstus, Liviko.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv