tARTuFF pöörab suuremat tähelepanu erivajadustega inimestele

Esmaspäeval, 8.augustil, algab Tartu Armastusfilmide Festival tARTuFF.  Sel aastal pööratakse tARTuFFil suuremat tähelepanu keskkonnale, sh erivajadustega inimeste võimalustele linnakeskkonnas.

Teisipäev, 9.august, on “Erinevus rikastab” päev, mil sarnaselt eelmisele aastale toimub Pauligi kohvitelgis arutelu “Erivajadustega inimeste ligipääs kultuurile”. Arutlevad Sülvi Sarapuu, Monika Haukanõmm ja Sven Kõllamets. Ühtlasi näidatakse enne arutelu telgis filmi “Aksel”.

Athena Keskuses toimub kirjandustõlkega filmi “Kinnunen” seanss, kus saab kogeda filmiseanssi nägemispuudega inimestele. Näitamine toimub koostöös MTÜ Kakoraga. Kolmapäeval näidatakse Raekoja platsil dokumentaalfilmi “Benda Bilili!” ja mängufilmi “Sisemeri”.

tARTuFFil saab tutvuda interaktiivsete näidismaterjalidega (nt pimedate raamatud, videomaterjal jm). Raekoja platsil ja Athena keskuses on eraldi märgistatud kohad, kuhu pääsevad ligi ka ratastooliga inimesed.

Vaata lisa: http://2011.tartuff.ee/

Kuna oled siin...

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Anneta, sest just praegu on kriitiline aeg, mil toetust eriti vaja. Seisa oma annetusega meiega inimõiguste eest. Selle eest, et eelarvamuste tõttu ei pärsitaks kultuurisündmusi nagu Rakvere filmifestival Festheart. Selle eest, et Eestis saaksid elamisloa Eesti inimeste samast soost elukaaslased ja et kooseluseadust saaks kasutada ka tegelikult. Selle eest, et puuetega inimesed saaksid takistusteta ühiskonda panustada.

Ühiselt panustades oleme tugevamad.

Annetan
#vordne-kohtlemine