Täna toimub seksuaalvähemustele keskenduv konverents

Täna toimub Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituudi projekti “Erinevus rikastab” raames lesbide, geide, bi- ja transseksuaalide (LGBT) õigustele ja olukorrale keskenduv konverents “Erinevus rikastab”.

Eesti ühiskond on seksuaalvähemuste suhtes sallimatum kui paljud teised. Ettekäändena LGBT inimeste võrdsete õiguste tagamata jätmisel väidetakse, et Eesti pole selleks valmis. “Eduka, stabiilse ja vaba ühiskonna huvides on see, et kõik Eesti inimesed, sealhulgas lesbid, geid, bi- ja transseksuaalid, tunneksid ennast siin turvaliselt ning võrdselt koheldud,” sõnas “Erinevus rikastab” projektijuht Kari Käsper.

Konverentsil ei diskuteerita, millal Eesti on samasooliste paaride partnerluse seadustamiseks valmis, vaid arutletakse, millist partnerlusvormi reaalsuses vaja on. Lisaks toimuvad paneeldiskussioonid koolikiusamise, avaliku arvamuse kujundamise ning meedia vastutuse teemadel.

Konverentsil kõnelevad mitmete õigusekspertide ja ajakirjanike hulgas ka poliitikud Eiki Nestor, Rait Maruste ja Liisa Pakosta, väliskülalistest esinevad Rootsi integratsiooniminister Erik Ullenhag; Euroopa Nõukogu inimõiguste voliniku büroo teemakoordinaator Lauri Sivonen; USA Välisministeeriumi demokraatia, inimõiguste ja töö osakonna asekantsler Thomas Melia ning Inglise ajakirjanik Simon Fanshawe.

Konverentsi programmiga saab tutvuda http://www.erinevusrikastab.ee/programm-2011 ja otseülekannet saab jälgida http://tipikas.tv/otse

Konverents on osa “Oma Maailma Avardamise” festivali programmist ja seda rahastavad Euroopa Komisjon, Sotsiaalministeerium ning Tallinna Tehnikaülikool.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv