Tallinnas algab geikultuuri festival

Järgmisel nädalal, 6.-11. juunil, toimub Tallinnas Oma Maailma Avardamise Festival. OMA Festival seisab salliva ja kaasava ühiskonna eest, kus väärtustatakse kõiki inimesi olenemata nende seksuaalsusest ja sooidentideedist.

Festivali kavas on nädalapikkune LGBT (lesbi, gei, bi, trans) filmiprogramm, kontserdid, näitused, spordisündmused, õpitoad ning peod.  „Meie sõnum on lihtne: inimene on inimene. Eesti ühiskond on liialt väike, et inimesi üksteisele vastandada,“ selgitas Helen Talalaev, OMA Festivali korraldaja.

Kolmapäeval, 8. juunil toimub kampaania „Erinevus rikastab“ raames LGBT õiguseid ja olukorda käsitlev konverents. Nädala lõpetab suur vabaõhukontsert 11. juunil Rotermanni kvartalis. Kontserdil astuvad üles mitmed armastatud Eesti artistid nagu Ithaka Maria, ansambel Laine, Jana Kask, Sofia Rubina ning ka välisesinejad.

Festivali programmi leiab aadressilt www.omafestival.ee

OMA Festival toimub koostöös Balti Pride’iga, mis on 2009. ja 2010. aastal toimunud vastavalt Riias ja Vilniuses. Balti Pride on Eesti, Läti ja Leedu LGBT-organisatsioone ühendav üritus, mille eesmärgiks on juhtida tähelepanu LGBT-inimeste olukorrale Balti riikides.

Ürituse korraldajateks on MTÜ Eesti Gei Noored, MTÜ Seksuaalvähemuste Kaitse Ühing, Läti organisatsioon Mozaika ja Leedu organisatsioonid Lithuanian Gay League ning Tolerant Youth Association. Lisaks korraldavad nädalat mitmed üksikisikud ja vabatahtlikud.

Konverentsi ja vabaõhukontserti rahastab kampaania “Erinevus rikastab”. Festivali teisteks toetajateks on Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu ning Norra, Rootsi, Hollandi,Taani, Belgia Kuningriikide, Briti ning USA saatkonnad.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv