Pöffi inimõiguste eriprogramm ja arutelud

“Kui vanglast vabanesin, oli minu missiooniks vabastada nii rõhutud kui rõhujad. Mõned ütlevad, et nüüd on see saavutatud. Aga mina tean, et see pole nii. Me ei ole tegelikult veel vabad; oleme vaid saavutanud vabaduse vabad olla, õiguse mitte represseeritud olla. Me ei ole astunud mitte teekonna viimase sammu, vaid alles esimese sammu pikemal ja veelgi raskemal teel. Sest olla vaba ei tähenda vaid ahelatest vabanemist, vaid elamist viisil, mis austab ja täiustab teiste vabadust. Meie pühendumust vabadusele alles hakatakse proovile panema.” – Nelson Mandela

Tänavune PÖFFi inimõiguste programm jätkab eelmisel aasta programmi ambitsioonika pealkirjaga – Vabadus olla vaba. Need Nelson Mandela sõnad on sobivaks ühenduslüliks ka käesoleva aasta äärmiselt erinevate teemadega filmivalikule. Nagu eelminegi aasta, on programmis filme igast maailma nurgast – alates Saksamaast, Ukrainast ja Itaaliast, lõpetades nii kaugete maade nagu Brasiilia, Sri Lanka ja Lõuna-Aafrika Vabariigiga. Filmi teemadeks on lapsed Ukraina kaevandustes või prostitutsioonis, palestiinlased Gaza sektoris, romad ja moslemid Euroopas, illegaalid ja naiste õigused.

Käesoleva aasta uuenduseks on inimõiguste programmi sees olev alaprogramm “erinevus rikastab”, mis keskendub filmidele, mis näitavad meie ümber olevat rikkust – erinevaid inimesi erinevate arusaamade ja unistustega – ja kui lihtne on vahetevahel seda rikkust unustada ja seeläbi ühiskonda vaesemaks teha.

Filmiprogrammi kõrvale on loodud ka võimalus filmide teemal arutleda. Inimõiguste programmi kuuluva filmi linastumise järel saab Solarises filmi teemal koos filmirežissööride ja teiste asjatundjatega arutelda. Toimuvad arutelud, mille teemad seonduvad samal õhtul linastuva filmi omaga. Tegemist on avatud diskussiooniga, kus käiku saavad mõjutada kõik. Arutelude ajakava on järgmine:

  • 29.11 Naise sotsiaalne staatus ja õigused (peale filmi PAYBACK)
  • 30.11 Sõja tagajärjed tavalise inimese elus (peale filmi TEARS OF GAZA)
  • 02.12 Sisserändajate ja põliselanike vahelised probleemid Euroopa Liidus (peale filmi ILLEGAL)
  • 03.13 Rahvuslik ja kultuuriline identiteet võõras ühiskonnas (peale filmi THE ITALIAN)

Tutvu inimõiguste filmiprogrammiga siin: http://2010.poff.ee/est/filmid/programmid.c/inimoiguste-eriprogramm

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv