Septembris Kumu dokumentaalis

Septembrikuu jooksul saab Kumu dokumentaalis näha filme, mis linastusid ka Tartu armastusfilmide festivalil Tartuff. Filmiprogramm Kumu dokumentaalis on koostatud koostöös kampaaniaga “Erinevus rikastab”.

Kolmapäeval, 22.septembril kell 18.00 linastub film “Monica ja David”. Monica ja David on noored armunud, kes armastavad teineteist piiritult ja ilusalt. Nad on täiskasvanud inimesed, kes tahavad abielluda ja ühiselt koos elada. Paraku ei ole see kõik nii kerge ja iseenesestmõistetav, sest mõlemad on siia ilma sündinud Downi sündroomiga. Sellegipoolest saavad neist pruut ja peigmees. Monica ja Davidi filmilugu algab enne pulmi ja vaatleb nii selle ettevalmistusi kui noorte esimest abieluaastat. Aastaga jõuab juhtuda palju. Nad kolivad kokku, mille tagajärjeks on – nagu kooselude puhul ikka – mitmete tõsiasjade kohtumine. Nende armuloo peategelaste kõrval mängivad olulist rolli ka mõlema hoolitsevad emad ning teised sugulased, kellel on omakorda keeruline tunnetada piiri noorte omaette olemise vajadusega ja hakkamasaamisoskusega.
Treiler: http://www.youtube.com/watch?v=kWuRnmRvEBc

Nädala pärast, 29.septembril kell 18.00 linastub film “Linda & Ali: neli seina, kaks maailma”. „Linda ja Ali“ pakub peene nüansirikka pilgu muidu varjatud traditsioonilise moslemimaailma perekonna ellu. Katari pealinnas Dohas elavad Linda ja Ali, kelle abielu on kaugel tavalisest. Kristlikus Arizonas kasvanud Linda kohtus 1980. aastatel ülikoolis nägusa moslemi Ali’ga. Armastus ei küsi rahvust ega usutunnistust ning praeguseks on abielu kestnud juba üle 20 aasta. Paar kasvatab koos seitset last ning seisab ikka veel peaaegu iga päev silmitsi nii kultuurilistest kui ka soolistest erinevustest tulenevate mõistmatuste lahendamistega. Erinevalt paljudest teistest läänemaailmast võetud naistest on Linda omaks võtnud islami usutraditsiooni – ta kannab meeleldi hijab’i ja näeb välja nagu pea iga teine Katari naine. Sellele vaatamata kerkivad koduse nelja seina vahel Ida ja Lääne igavesena näivad eetilised, moraalsed ja kombluslikud erimeelsused palju jõulisemalt üles kui avalikkuse ees.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv