“Austame erinevusi” märgist taotles rekordarv tööandjaid

Eile lõppes mitmekesise tööandja märgise “Austame erinevusi” järjekordne taotlusvoor. Ettevõtetele, avaliku sektori organisatsioonidele ja vabaühendustele mõeldud märgise saamiseks laekus 70 sooviavaldust, mis märgib seniste aastate rekordit.

“Rekordiline taotluste hulk näitab seda, et märgise tuntus ja mainekus on aasta-aastalt tööandjate seas kasvanud ja inimeste eripärade märkamine ning nendega arvestamine saab aina loomulikumaks osaks töökultuurist,“ rõõmustab inimõiguste keskuse mitmekesisuse ja kaasatuse valdkonna juht Helen Talalaev. “Märgise taotlejate nimekiri on toredalt kirju, nende seas on nii ministeeriume ja suurettevõtteid kui ka väiksemaid äriühinguid ja vabaühendusi.”

Märgist “Austame erinevusi” saavad taotleda kõik Eesti organisatsioonid, kus väärtustatakse töötajaid, sõltumata nende erinevustest ja eripäradest. See on tunnustus ja ühtlasi arenguvõimalus tööandjatele, kes väärtustavad mitmekesisust ja pingutavad kaasava töökeskkonna loomise nimel. Seekordse taotlusvooru teemafookusteks olid sooline palgalõhe, diskrimineerimine töökohal ning tegevuste eesmärgistamine.

Edukatele taotlejatele antakse märgised mai lõpus ja need kehtivad kaks aastat.

Märgist “Austame erinevusi” annab välja Eesti Inimõiguste Keskus koostöös Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga. Esimesed märgised anti välja 2018. aastal ja täna on märgis 49 tööandjal.

Lisainfo: inimõiguste keskuse mitmekesisuse ja kaasatuse valdkonna juht Helen Talalaev (helen.talalaev@humanrights.ee).

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#margis
Ostukorv