Kes seisab Euroopa Parlamendis inimõiguste eest?

Eesti Inimõiguste Keskus palus Euroopa Parlamenti kandideerijatel vastata seitsmele küsimusele demokraatia, inimõiguste, migratsiooni, andmekaitse ning õigusriigi kohta. Jagame tulemusi, et anda valijatele võimalus anda oma hääl neile, kes seisavad iga inimese inimõiguste eest.       

Saatsime e-kirjad palvega küsimustikule vastata kõigile kandidaatidele Vabariigi Valimiskomisjoni kodulehel avaldatud e-posti aadressidele. Oleme kõigile vastanutele tänulikud, sest inimõiguste eest seismine ja valijatele keeruliste teemade avamine ei ole tihti lihtne ega liialt populaarne. 

Rõõm on tõdeda, et inimõigustest hoolivad enamik vastanutest. Eriti kindlameelselt seisaksid Euroopa Parlamendis inimõiguste eest meie hinnangul Liina Freivald, Natalie Mets, Alina Lerner-Vilu, Marina Kaljurand, Hanah Lahe, Urmas Paet, Monika Haukanõmm, Karmen Joller ja Evelyn Sepp.

Küsitluse tulemusi vaadates valmistab heameelt, et enamik vastanutest toetab õigusriigi põhimõtete rakendamist, sealhulgas rahastuse kärpimist riikidele, kes neid põhimõtteid rikuvad. Samuti toetasid kandidaadid tugevalt EL-i poolseid rangemaid reegleid valeinfo ning vaenukõne leviku piiramiseks internetis. Sarnaselt viis aastat tagasi läbiviidud küsitlusele olid kandidaadid migratsiooni küsimustes ka seekord pigem inimõigusi piiravatel seisukohtadel.

NB! Üht või teist seisukohta toetanud kandidaatide nimekirja nägemiseks liigu hiirega ikoonile/tabelile/graafikule.

Eesti Inimõiguste Keskus soovitab Euroopa Parlamendi valimistel kindlasti osaleda ning teha oma esindaja valimisel informeeritud valik.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#inimoigused-eestis
Ostukorv