Keskusega liitus Ukraina kogukonna koordinaator Diana

Meie värskeim tiimiliige Diana Olesjuk on Ukraina kogukonna koordinaatorina tänaseks keskuses tegutsenud juba pea kaks nädalat. Tema töö sisuks on Ukraina sõjapõgenikele suunatud tegevuste koordineerimine, võrgustike loomine ning loomulikult põgenike õiguste eest seismine. Meil on hea meel oma armsat kolleegi ka kõikidele meie keskuse toetajatele tutvustada .

Oled nüüd juba mõned nädalad keskuses töötanud, kuidas oled jõudnud sisse elada?

Siiamaani on raske uskuda, et sain Eesti Inimõiguste Keskusse tööle! Iga päevaga on aina huvitavam, aga muidugi olen veel natuke ärevil. Töökeskkond ja kollektiiv on väga inspireerivad.

​Uues ametis puutud kokku keeruliste ja tundlike teemadega, mis sind kandideerimise juures enim kõnetas?

Kõige rohkem kõnetas mind võimalus olla ukrainlastele kasulik. Loodan, et saan aega, mida nad Eestis veedavad, natuke meeldivamaks muuta.

Miks inimõiguste teemad sulle korda lähevad?

Olen üles kasvanud arusaamaga, et inimõigused on sünnipärased õigused. Sõda Ukrainas aga näitab, et tänapäeva Euroopa südames on inimesed sunnitud oma inimõiguste nimel võitlema. Turvalises keskkonnas elades peame aitama neid, kes praegu kaitsevad oma riiki ja Euroopa väärtusi.

Millega sa varasemalt tegelenud oled?

Varasemalt olen tegelenud fotograafia ning vabatahtliku tööga. Lõpetasin Eesti Kunstiakadeemia. Ma olen töötanud ka klienditeeninduses.

Kuna ees on suvi ning oleme peagi puhkuselainel, siis on sul ehk meie lugejatega jagada soovitusi, mida lugeda, vaadata, kogeda?

Vaadata soovitaks dokki nimega  Winter on Fire (Ukraine’s Fight for Freedom), mis on ka praegu Eesti Netflix’ist kättesaadav.

Minu lemmik Ukraina reisiblogija teeb nüüd videoid Kiievi elust sõja ajal. Need videod on kättesaadavad “Anton somewhere” Youtube kanalilt  inglise keeles. Ukraina keeles soovitan vaadata Katerina Soljari (Катерина Соляр) videoid, kus ta räägib uudistest meelelahutuslikus toonis, nii palju kui see üldse võimalik on.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#inimoigused-eestis #keskus #koostoo #pagulased
Ostukorv