Valimiste meelespea inimõiguste toetajale

Kohalike omavalitsuste volikogude valimiste nädal on käes. Mida võiks inimõiguste sõber enne valiku tegemist meeles pidada?

  1. Vaata järele, kuidas kandidaat, tema erakond või valimisliit on rääkinud inimõiguste teemadest. On nad eraldi välja toonud näiteks võrdsete võimaluste, ligipääsetavuse, soolise tasakaalu või mitmekesisusega arvestamise aspekte? Kas ja kuidas on nad lubanud poliitikakujundamisel arvestada erinevate inimrühmade ning nende vajadustega? Näiteks on LGBT ühingul valminud valimiskompass, mis aitab leida kandidaate, erakondi ja valimisliite, kes on LGBT+ inimeste õigustele tähelepanu pööranud.
  2. Loe Korruptsioonivaba Eesti suurülevaatest, mida on sinu kodukohas kandideerijad lubanud korruptsiooni vastu ära teha. Valitsemine ja avaliku raha kasutamine peab olema kaalutletud ja läbipaistev ning on oluline, et poliitikakujundajad sellele tähelepanu pööraksid.
  3. Oma hääle andmiseks on erinevaid võimalusi. Kuni laupäevani saab elektrooniliselt hääletada ja Riigi Infosüsteemi Amet jagab kasulikku teavet, kuidas seda kõige mugavamalt ja muretumalt teha.
  4. Ka eelhääletamisel või valimispäeval jaoskonda minnes on ohutus erilise tähelepanu all. Kriis.ee lehelt leiad, millised reeglid kehtivad valimisjaoskonnas, mida teha, kui sul pole vaktsineerimistõendit või pead pühapäeval eneseisolatsiooni jääma. Tea, et ka valimispäeval on võimalik valimiskast terviseseisundi või muu mõjuva põhjuse tõttu endale koju tellida! Kogu info turvalistest valimistest leiad kriis.ee.
  5. Mine valima! Valimisõigus pole privileeg. See on oluline inimõigus, mille eest paljud üle maailma peavad endiselt võitlema. Kasuta seda õigust ja võimalust ühiskonnas oma sõna sekka öelda! https://www.valimised.ee

KOV valimiste ajakava

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#inimoigused-eestis
Ostukorv