Eelviimases podcasti osas tähistame keskuse sünnipäeva

Inimõiguste podcasti üheksas osa on tavapärasest erinev, sest ühe konkreetse inimõiguste teema tänaste murekohtade lahkamise asemel vaatame hoopis minevikku ja tulevikku. Stuudios on Eesti Inimõiguse Keskuse (EIK) asutajad Marianne Meiorg ja Kari Käsper, kes meenutavad keskuse loomise rõõme ja muresid. EIK sai alguse kahe õigusteaduste magistrikraadiga noore õppejõu unistusest edendada inimõiguste kultuuri Eestis ja soovist tagada, et riik reaalselt inimõigusi järgiks. Kümme aastat hiljem on keskus elujõuline ja paljudes inimõiguste valdkondades tegutsev sõltumatu vabaühendus.

Saate teises pooles analüüsivad Marianne ja Kari inimõiguste tänast olukorda Eestis, nii teeb näiteks mõlemale muret süvenev vaenulik retoorika vähemuste ja vaba ajakirjanduse suunal. Saade lõppeb siiski positiivsel noodil ja kui te olete veel jõulukingi otsingutel, siis on saatekülalistel inimõiguste sõpradele jagada neid kohe mitu.

Podcasti leiad SoundcloudistiTunes’ist ja Spotify’st.

Annetades toetad inimõigusi!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse! Ka väikesel summal on kaal, kui suure südamega inimesi on hulganisti.

Annetan
#inimoigused-eestis