Inimõiguste podcasti 7. osa – räägime vaenukõnest

Seekordses podcasti osas räägime ühiskonnas üha rohkem arutelu all olevast fenomenist – vaenukõnest. Vaenukõne õhutab vaenulikku suhtumist, vihkamist või vägivalda isikute või gruppide vastu ning on seotud nende identiteediga. Vaenukõne ei ole väljendusvabaduse all kaitstud. See tähendab, et riik võib vaenukõnet seadusega reguleerida ja selliste väljenduste eest karistada.

Kuidas ja kas selle vastu võidelda ning kas selle piiramisega kaasneb oht sõnavabadusele – sellest räägimegi seekordses osas.

Stuudios on Inimõiguste Keskuse nõukogu esinaine ja aruande “Inimõigused Eestis” sõnavabaduse peatüki autor Katrin Nyman Metcalf ning endine veebikonstaabel Maarja Punak.

Podcasti leiad SoundcloudistiTunes’ist ja Spotify’st.

Kuna oled siin...

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Aruanne “Inimõigused Eestis 2018-2019” tuleb peagi! Selleks, et aruanne 10. detsembril ilmuda saaks, on meil vaja veel sinu toetust. Inimõigused kuuluvad kõigile ja meie soov on, et inimesed oleksid Eesti olukorrast teadlikud. Toeta teadmiste levikut.

Annetan
#inimoigused-eestis #vaenukone