Inimõiguste podcasti 5. osa – Romad Eestis

Inimõiguste podcasti seekordne osa keskendub romade elule Eestis. Alates Eesti taasiseseisvumisest 1991. aastal on vähemuste poliitika peamine fookus olnud vene keelt kõnelevate inimeste integreerimine Eesti ühiskonda, mis tähendab paratamatult seda, et teised etnilised rühmad on selles küsimuses tagaplaanile jäetud.

Stuudios käis Keskuse tegevjuht Egert Rünne, kes viis aasta alguses läbi uuringu romade elust, õigustest ja kogukonna kaasamise võimalustest Eestis.

Saate teises pooles räägib ise kogukonda kuuluv Zalina laiemalt romade eluolust, kogukonna ajaloost, väärtustest ja nende kohta käivatest eelarvamustest.

Podcasti leiad SoundcloudistiTunes’ist ja Spotify’st.

Kuna oled siin...

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Anneta, sest just praegu on kriitiline aeg, mil toetust eriti vaja. Seisa oma annetusega meiega inimõiguste eest. Selle eest, et eelarvamuste tõttu ei pärsitaks kultuurisündmusi nagu Rakvere filmifestival Festheart. Selle eest, et Eestis saaksid elamisloa Eesti inimeste samast soost elukaaslased ja et kooseluseadust saaks kasutada ka tegelikult. Selle eest, et puuetega inimesed saaksid takistusteta ühiskonda panustada.

Ühiselt panustades oleme tugevamad.

Annetan
#inimoigused-eestis #vordne-kohtlemine