Inimõiguste podcasti 4. osa – Strateegiline hagelemine

Toome teieni Inimõiguste podcasti värske osa, mis keskendub strateegilisele hagelemisele. Mis see on ja kuidas erineb strateegiline kaasus teistest kohtukaasustest? Stuudios käisid Keskuse strateegilise hagelemise ekspert Kelly Grossthal ning Marina, kes rääkis oma kooseluperekonda puudutavast kohtuprotsessist ja nende peret tabanud probleemist.

Marina ja Jelena kaasuse puhul keelduti Jelena tervisekindlustusest, mis muidu kehtib lapsevanematele sel põhjusel, et tegu on just kooselupartneritena registreeritud naistega. Ühiselt kolme-aastast pisipoega kasvatavate partnerite elu on häiritud ning olukord on mõjutanud pere turvatunnet – ebastabiilsus ja hirm tuleviku ees panigi Marinat ja Jelenat abi otsima Inimõiguste Keskuselt. Kaasasime ka advokaadid ning nüüd on alanud kohtutee, et Jelenale ravikindlustus välja võidelda.

Grossthal avas strateegilise hagelemise määratlust ja selgitas, mida see praktikas tähendab. Strateegiliste hagelemistena lähevad arvesse vaid teatud kohtukaasused ning strateegiline hagelemine ise on üks huvikaitse meetoditest. Rohkem kaasuste ja Keskuse veetavate kohtuprotsesside iseloomu kohta saab teada podcastist.

Podcasti leiad SoundcloudistiTunes’ist ja Spotify’st.

 

 

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#kooseluseadus #strateegiline-hagelemine #vordne-kohtlemine
Ostukorv
  • Ostukorv on tühi.