Inimõiguste e-giidi kohtumine Sofias

Kari Käsper ja Iiris Viirpalu külastasid selle nädala algul inimõiguste e-giidi teemalist seminari Sofias, Bulgaarias, et koguda teadmisi, kuidas Eestis inimõiguste teemadest rääkida ja giidi tutvustada. Balti riike koondaval seminaril räägiti projekti käekäigust, erinevatest kommunikatsioonitegevustest, mida Baltikumi ja Bulgaaria partnerorganisatsioonid seni teinud ja planeeriti giidi tutvustamissündmusi igas Balti riigis.

Kohtumisel arutati ka uue testide platvormi avalikustamist ja sisseseadmist. Tegu on platvormiga, kus Inimõiguste E-giidi partnerriigid ja –organisatsioonid loovad inimõigusteteemalised küsitlused ja testid, millega saavad nii avaliku sektori ja institutsioonide ametnikud kui ka tudengid ja kooliõpilased oma teadmisi kontrollida. Platvormi tutvustab iga riik mais toimuval seminaril koduriigis, kus tutvustatakse ka e-giidi ning selle viimaseid peatükke. Kohtumisel arutleti, kuidas testimise ja küsitluste tööriista kõige paremini erinevatele sihtrühmadele kohandada ja mis formaadis teste läbi viia.

Samuti tuli juttu edasistest plaanidest: kuidas giidiga edasi liikuda, seda laiemale lugejaskonnale ja spetsialistide ringile tutvustada ning muuta tööprotsess ökonoomsemaks, et partnerorganisatsioonide koostöö sujuks veel edukamalt.

EIK-i kogemuse põhjal võib öelda, et kommunikatsioonis on seni kõige rohkem kasu olnud flaierist, mis on olnud populaarne nii sündmustel kui kohtumistel. Samuti oleme e-giidi tutvustanud oma sotsiaalmeedia kanalites ja uudiskirjas ning plaanime seda senisest aktiivsemalt teha ka edaspidi. Lisaks oleme inimõigustealast infot levitanud koolides, seoses Inimõiguste aastaaruande kasutamisega õppematerjalina koolitundides.

Loe Inimõiguste e-giidi siit.

Liitu meie uudiskirjaga ja jälgi meie kanaleid, et olla kursis kõige värskema inimõigustealase infoga. 

 

Annetades toetad inimõigusi!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse! Ka väikesel summal on kaal, kui suure südamega inimesi on hulganisti.

Annetan
#inimoigused #inimoigused-eestis