Intervjuu meie uue juristi Uljana Ponomarjovaga

Veebruari lõpul alustas Keskuses juristina tööd Uljana Ponomarjova. Uljanal on bakalaureusekraad juuras ning ta  töötas varem Põhja-Tallinna Linnaosavalitsuses nõunikuna. Palusime Uljanal vastata mõnele küsimusele, et temaga lähemalt tuttavaks saada.

 

Kuidas Keskusesse sattusid – mis ametikohale ja miks sind keskuse tööpakkumine kõnetas?

Olen keskuse tööga juba eelnevalt tutvunud, kuna olin natuke üle aasta keskuses vabatahtlikuna vene-eesti-vene tõlk. Seega kui nüüd millalgi nägin, et on vabanemas juristi ametikoht, olin sellest kohe väga huvitatud ja otsustasin kandideerida.

Kus oled varem töötanud? Millega oled eelnevatel ametikohtadel tegelenud?

Varem olen pikemat aega töötanud erasektoris, täpsemalt meelelahutusäris erinevatel ametikohtadel. Viimane töökoht oli aga juba avalikus sektoris, olin Põhja-Tallinna linnaosa vanema Raimond Kaljulaidi nõunik. See andis hea kogemuse avalikus sektoris ja sügavama kokkupuute poliitikavaldkonnaga.

Mida tähendavad sinu jaoks inimõigused?

Inimõiguste olemasolu on iga isiku heaolu alus. Minu jaoks on inimõiguste valdkonnas kõige olulisem võrdõiguslikkuse teema. Ma leian, et kõikidel inimestel peavad olema võrdsed õigused, vaatamata nende soole, rahvusele, usutunnistusele või identiteedile.

Oma bakalaureusetöös uurisin aga samasoolistes peredes kasvavate laste õigusi, töö teema oli „Samasoolistes paaride juures elavate laste õiguslik seisund ning ebavõrdne kohtlemine”.

Mis on su eesmärgid uues töökohas?

Uues kohas tahan panustada inimõiguste ja võrdse kohtlemise arendamisse Eesti ühiskonnas.

 

Loe lisaks Uljana bakalaureusetöö põhjal kirjutatud artiklit Müürilehes.

 

Tunned huvi inimõiguste vastu? Liitu meie uudiskirjaga!

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#inimoigused #inimoigused-eestis #keskus #kooseluseadus #noustamine #oiglane-kohtumenetlus #pagulased #sooline-vordoiguslikkus #vordne-kohtlemine #vorgustik
Ostukorv